2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Az önkormányzat kampányol a Fidesznek Óbudán?

Tudvalevő, hogy az önkormányzati választások során a pártoknak a saját költségvetésükből kell finanszírozniuk a kampányukat, közpénz ilyenkor nem használható fel.

Az óbudai önkormányzat ugyanakkor kerületi kiadványát propagandafüzetté szabta át a kampányidőszak közeledtével, melyben Bús Balázs jelenlegi fideszes polgármester önfényezős interjúját Óbuda logójával próbálták önkormányzatinak feltüntetni. A nyilvánvalóan propagandacéllal készült kiadványból természetesen hiányoznak az ellenzéki vélemények is, miközben felbukkan az „Óbuda – Közösséget építünk” szlogen, ugyanaz, mint a Fidesz helyi szervezete által készített anyagokon. A 24 oldalas propagandafüzet terjesztése annak az Óbuda című kerületi lap mellékleteként történt 66 700 példányban, mely az atlatszo.hu értesülései szerint 2010 és 2012 között 60 millió forint támogatásban részesült, közpénzből.

A Demokratikus Koalíció III. kerületi képviselőjelöltjei, Albert Eszter, Domonkos András és Miyazaki Jun közérdekű adatigényléssel igyekeznek érvényt szerezni igazuknak. A DK továbbá nehezményezi, hogy Bús Balázs polgármester szóróanyagán az „óbudai összefogás programja” szöveg is szerepel, mely alkalmas lehet arra, hogy végképp összezavarja a választópolgárokat. A Demokratikus Koalíció beszédesnek tartja, hogy a Fidesz-KDNP politikusai még a „kamupártok” nyilvánvalóan erkölcstelen módszereitől sem riadnak vissza, ha a hatalom megtartása vagy megszerzése forog kockán.

DK III. kerületi szervezete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…