2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Kibicnek semmi se drága – a kormány dönt, a magyar ember fizet

Sajtóhírek szerint a filmügyi biztos Andy Vajna újonnan kapott offshore bizniszét – a kaszinókat – nem tudja elindítani szeptemberben, méghozzá munkaerőhiányra hivatkozva. A kaszinókoncessziók szeptembertől indultak volna, de a nemzetgazdasági tárca jövő januárra tolta a kezdési időpontot, hiszen eredetileg Vajnának a nyitás időpontjától függetlenül már szeptembertől kellett volna fizetnie a koncessziós jogokat. Az állam ezzel minimum félmilliárd forintról mondott le, azt a tényt nem is tagadva, hogy mindez „a Las Vegas Casino Kft. kérésére” történt.
A Demokratikus Koalíció továbbra is elítéli a kormány azon gyakorlatát, hogy a piacgazdaság szabályaira fittyet hányva vesz el teljes piacokat és adja oda a saját holdudvarának. Ebben még az sem akadály, ha a kedvezményezett egyáltalán nem ért az adott területhez, hiszen mint az olvasható, Vajna cége most indított tanfolyamot leendő dolgozóinak, hiszen „az új termek dolgozóinak speciális szaktudásra van szüksége.”

Az 504 millió forint koncessziós díjakon felül a – nyitás híján nem megtermelt – játékadó sem folyik így be az államkasszába, további károkat okozva ezzel. A DK figyelmeztet, a kormány – ugyanúgy, ahogy a dohánykoncesszióknál – súlyos összegeket vesz ki az adófizetők zsebéből, amikor inkompetens barátoknak osztogat a hatalom erejével. A DK felszólítja a kormányt, hogy kötelezze Andy Vajnát a koncessziós jogok megfizetésére!

DK sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek