2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Megosztottság miatt nem pályázott a zempléni TDM

A térségi TDM Szövetség 2008-ban támogatásra javasolt regisztrációt nyújtott be térségi TDM-szervezet működtetésére, így a 2009. november 30-ig beadható pályázati fordulóban jó eséllyel indulhatott volna.

A helyi TDM-pályázatot benyújtott tagszervezetek, a Sátoraljaújhely-Hegyköz Turizmusáért Egyesület és a Sárospatak és Környéke Turizmusáért Egyesület a térség területén működő további TDM-szervezetek – az Aba Turisztikai Egyesület és a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület – bevonásával tekintette át a pályázat beadásának lehetőségeit.

A térségi TDM – pályázat sarokszámát az évi 150 ezer vendégéjszaka teljesítése jelentette.

A 4 helyi TDM-szervezet szakmai megbeszélésének kulcskérdésévé ugyanakkor a TDM-szervezet jogi formája vált, ami végzetesen megosztotta a térség turisztikai szereplőinek véleményét, így térségi TDM-pályázat beadására 2009-ben nem kerül sor.

 

A Szövetség részéről megfogalmazódott ugyanakkor az a közös vélemény, hogy a térségi TDM-szervezet működése mindenképpen kívánatos, mivel a feladatát képező marketingtevékenység erősítése a térségben elengedhetetlen.

 

Azonban a térségi TDM-pályázat beadását számos akadálya hátráltatja, például a TDM-pályázat túlzott feltételei, a térségen belüli – a Szövetségen kívüli – érdekellentétek, a térségi szereplők érdektelensége, a finanszírozás kilátásai, térségi TDM-menedzser hiánya.

 

A jövőben megjelenő térségi TDM-pályázat lehetőségének kihasználása érdekében a Szövetség továbbfejlődése elengedhetetlen. A haladás magában foglalja a térségi TDM-feladatok ellátását, pályázati támogatás nélkül is, amit az alulról szerveződő együttműködés biztosít.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek