2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Kitüntetések és LGT-slágerek a II. Kolorfesztiválon

Kitüntetések és LGT-slágerek a II. Kolorfesztiválon

Kazincbarcika – Az égiek sajnos nem mindenben kedveztek a II. Kolorfesztivál 13. napjának, amely az idei augusztus 20-ai nemzeti ünnepre esett.
Az időnként szemerkélő eső ellenére minden szabadtéri programot megtartottak, igaz a rutinos fesztiválozó közönség esernyőkkel és esőkabátokkal felszerelkezve követte a Fő téri eseményeket.

A délelőtti hagyományos szabadtéri szentmisét nem kísérte zápor, kora délután viszont a városnéző kisvonatok már a színes város esős arcát is megmutatták.
A nemzeti ünnep alkalmából hagyományos ünnepi képviselő-testületi ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzata az Egressy Béni Művelődési Központban. A jeles napon a várossá avatás hatvanadik évfordulójára is megemlékeztek, többek között korabeli filmfelvételeket is láthatott a közönség. Ezt követően kitüntető címeket adtak át; a legrangosabb elismerést, a város díszpolgári címét Lövey Zoltán, a Barcika Príma Kft. ügyvezető-igazgatója kapta.

Nem adom fel…

Az LGT-sláger a nap jelmondata is lehetett volna, hiszen a szép számú közönség annak ellenére sem adta fel a fesztiválozást, hogy kiszámíthatatlan ritmusban és erősségben esett az eső. A jó hangulatot, az éneklést és a táncot ez az „apró” probléma nem gátolta meg.
A város fő terén este hat órától a Vastaghúros zenekar muzsikált, majd a Szent István-ünnep keretében Szitka Péter, Kazincbarcika-Kolorcity polgármestere megszegte az idei új kenyeret.
Ezt követően – a várható zápor ellenére is megtelt Fő téren – az LGT Respect koncertezett Somló Tamással, Karácsony Jánossal, Gájer Bálinttal és az Abrakazabra zenekarral. A hetvenes-nyolcvanas évek szupercsapatának legnagyobb slágerei után a hagyományos augusztus 20-ai ünnepi tűzijáték tette fel a II. Kolorfesztivál 13. napjára a koronát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek