2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Vásárokon, fesztiválokon is kötelező a bizonylatadás

Zajlik a fesztiválok, vásárok és kültéri rendezvények szezonja. Az árusok, kereskedők, vendéglátók kötelesek az alkalmi kitelepüléseken is nyugtát, illetve a termék beszerzőjének, szolgáltatás igénybevevőjének kérésére számlát adni.

A kifejezetten alkalmilag felállított elárusítóhelyek (akár egyszerűbb fabódékról, akár árammal ellátott házikókról van szó) nem merítik ki a pénztárgéppel történő nyugtakibocsátási kötelezettség egyik feltételeként meghatározott üzlet fogalmát, emiatt az ideiglenes kitelepüléseken nem kötelező pénztárgéppel kiállítani a nyugtát, illetve számlát. Természetesen ilyen helyeken is lehet pénztárgépet használni, amennyiben az áramellátás megoldott, vagy hordozható eszközt használ a vállalkozó.

A fenti rendelkezésekkel kapcsolatban bővebb tájékoztatás kérhető telefonon a NAV Általános Tájékoztató Rendszeren (06-40/42-42-42) keresztül.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…