2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
MINI EURÓPA PARK

MINI EURÓPA PARK

MINI EURÓPA PARKBrüsszel Belgium és az Európai Unió fővárosa. Legismertebb látnivalói közé tartozik a Mini Európa Park és az Atomium. A 2400 tonnás építmény 102 méter magas és kilenc gömbből áll. Az 1958-as brüsszeli világkiállításra építették, eredetileg azzal a céllal, hogy fél év múlva lebontják a látványosságot. Azonban olyan népszerű lett, hogy a város vezetése végül a megtartása mellett döntött. Az Atomium a vas kristályrácsának elemi celláját ábrázolja.

A szerkezet szomszédságában 24 ezer négyzetméteren terül el a Mini Európa Park. Az 1989-ben megnyitott Parkban 350 darab, 1 a 25-höz arányú makett mutatja be Európa építészeti és természeti csodáit, híres látványosságait. Az élményparkban tett interaktív utazáson kedvet kaphatunk, hogy élőben is megnézzük a legszebbeket.

A Mini Európában hatalmasnak mondható az Eiffel torony, a maga 13 méterével, és a Big Ben, amely 4 méter magas.

Magyarországot a Parkban Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, a Széchenyi Fürdő kicsinyített mása képviseli.

A 48 négyzetméter alapterületű makettben, az eredetihez hasonlóan, a látogatók még a vízben sakkozókat is megtalálják.

A maketteket a lehető legnagyobb gondossággal készítették, hogy minél élethűbbek legyenek. Összeállításuk több ezer munkaórába telt. Mivel szabadtéri kiállításról van szó, az építőanyagok speciális kezelést igényeltek, hogy ellenálljanak az időjárási viszontagságoknak.

-freepress.eu-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…