2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szívmasszázzsal mentett életet az ózdi körzeti megbízott

Egy tanúkihallgatás közben rosszul lett ügyfél sikeres újraélesztését alapozta meg az Uraj-Susai városrész rendőre.
Az Ózdi Rendőrkapitányság épületében 2014. augusztus 3-án 9 óra 30 perckor egy tanúkihallgatással érintett 50 éves borsodnádasdi férfi rosszul lett és elájult.

A kihallgatást végző nyomozó a kollégáktól azonnal segítséget kért. A székhelyi város Uraj-Susai városrészének körzeti megbízottja, Zupkó Endre r. főtörzsőrmester a földszintről felszaladva elsők között ért a földön magatehetetlen állapotban fekvő férfihez. Az egyenruhás az alélt férfi pulzusát próbálta kitapintani, amikor észlelte, hogy nincs szívverés és a légzés is rendezetlen.

A körzeti megbízott ekkor az általa korábban tanultak szerint szívmasszázst kezdett alkalmazni, mindaddig, míg a mentőszolgálat munkatársai a helyszínre nem értek, akik átvették tőle az újraélesztést. A rendőrnek az elsősegélynyújtásnál Czene Szabolcs, a rendőrkapitányság fegyveres biztonsági őre nyújtott segítséget.

A sikeres újraélesztést követően a mentőtiszt közölte, hogy a főtörzsőrmester által végrehajtott elsődleges szívmasszázsnak köszönhetően tudták megmenteni a krízishelyzetbe került férfi életét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek