2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A DK támogatja az ellenzéki megállapodást

A Demokratikus Koalíció elnöksége ma megvitatta a Magyar Szocialista Párt, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció között született egyezséget. A három párt az október 12-i, budapesti önkormányzati választásra kötött együttműködést. A DK elnöksége jóváhagyta a megállapodást. Álláspontunk szerint tisztességes, korrekt, és minden fél számára méltányos megállapodás született. Ugyancsak támogatjuk Dr. Falus Ferenc főpolgármester-jelöltségét. Az aspiráns az egészségügy kiváló szakértője, aki államigazgatási tapasztalatokkal is rendelkezik. Becsületes demokrata, hiteles személy, akinek esélye van leváltani Tarlós Istvánt, a Fidesz jelöltjét.

A DK elnöksége elfogadta a kerületekre vonatkozó megegyezést is, és abban bízik, hogy a 2010-es három kerületi győzelemnél jelentősen több polgármesteri és közgyűlési helyet szerez majd meg az ellenzék.

Pártunk továbbra is fenntartja véleményét, hogy a fővárosi önkormányzati választójogi törvény egyoldalú és inkorrekt módosítása miatt nem lesz szabad és tisztességes a választás. Emiatt nemzetközi szervezetekhez is fordultunk. Az egységes indulás lehetősége azonban esélyt kínál arra, hogy Budapest a torzított szabályok ellenére is újra a szabadság, a demokrácia és a társadalmi szolidaritás városa legyen. Ezen fogunk dolgozni a kampányban önállóan, és szövetségeseinkkel együttműködve.

DK Sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek