2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Átadták a fedett II-es jégpályát

Már két, standard méretű, minden előírásnak megfelelő, fedett jégpálya van Miskolcon, miután kedden, ünnepélyes keretek közt átadták a II-es jégpályát. A befedés öt hónap alatt készült el, a nyitott, de az időjárás viszontagságaitól mégis védett pálya teteje ugyanazzal a fakazettás technológiával készült, mint a Jégcsarnoké.

Az egész jégkorongsport ünnepe, hogy elkészült a pálya befedése, mondta a kedd délutáni ünnepségen Kiss Norbert, sportért felelős helyettes államtitkár. Miskolcon minden hétre jut valamilyen sportfejlesztés, ami nem csoda, hiszen elkötelezett polgármestere van, aki ezt kiemelten kezeli. Egy ilyen városban a sportot mindig szeretni fogják és ő az a polgármester, aki a sportvezetés számára megteremti a folytonosságot, tette hozzá. Nagyon fontos, hogy a társasági adó és osztalékadó kedvezményből olyan helyek jöjjenek létre, ahol nem csak a profik kapnak sportolási lehetőséget, hanem a gyerekek is, aki a jövő sportját építik. Ez a hely pont egy ilyen, jelentette ki a helyettes államtitkár. Itt megtanulnak majd a gyerekek kicsit szenvedni is, azért, hogy sikeres sportolók legyenek.

Miskolcon a lelátók tömve vannak és nem csak a DVTK mérkőzésein, hanem a Jégcsarnokban, a jégkorongmérkőzéseken is, mondta Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Éppen ezért a sportfejlesztésekben konszenzus van. Az volt akkor is, amikor megépült a Jégcsarnok, de konszenzus volt akkor is, amikor befedték a második olyan jégpályát Miskolcon, amely standard méretű és megfelel a jégkorongmérkőzések lebonyolítására.
Forrás:miskolc.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek