2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Befejeződik a távhővezeték-rekonstrukció Kazincbarcikán

Lezárult a „Kazincbarcika, Egressy úti háromvezetékes távhő gerinc-vezeték cseréje a Városi Hőfogadó és az AT-15 akna között” elnevezésű beruházás. A projekt tavaly szeptemberben több mint 120 millió forintos európai uniós támogatással kezdődött el.

A beruházás során a kazincbarcikai távhőszolgáltatás egyik gerincvezetéke újulhatott meg. A több mint 240 millió forint összértékű projektet a helyi távhőszolgáltatást végző cég, a Barcika Szolg Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft. pályázta és nyerte meg.
A beruházás már szinte elengedhetetlenné vált a távhőellátás biztonságának fokozása érdekében, továbbá azért, hogy csökkenjenek az esetleges üzemzavarok.  
A projekt keretében több DN300-as valamint DN200-as méretű leromlott állapotú, vasbeton védőcsatornába fektetett vezetéket cseréltek ki.
Az új hálózat már modern, hőszigetelt, közvetlenül a földbe fektethető, DN250-es átmérőjű primer rendszer.
A projekt során kiépített közel 800 méteres hosszúságú új szakasszal jelentősen csökkenthető a hőveszteség, így a távhőszolgáltatás energiahatékonyságának növelése is elérhetővé vált. A minimális meghibásodási lehetőségen túl az esetleges hibaelhárítás is korszerű módon történik, ezzel jelentősen csökkentve a fenntartási költségeket.

A távhőszolgáltatásban érintettek 2014. július közepétől már az új vezetékeken kapják a szolgáltatást. A távhővezeték 30 napos próbaüzeme és a műszaki átadás-átvételi eljárása sikeresen lezajlott.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…