2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Támogatás a B-A-Z Megyei RFK Bükk Közterületi Támogató Alosztálya számára

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésének eredményeként Dr. Kriza Ákos polgármester 2014. július 28-án – a munkafeltételek további javítása érdekében – nagy értékű technikai és személyi felszereléseket adott át használatra a főkapitányság Bükk Közterületi Támogató Alosztálya részére.
„Az élhető és biztonságos Miskolc megteremtésének programja négy évvel ezelőtt fogalmazódott meg, melynek egyik alappillére a Miskolcon működő közbiztonsági szolgálatok megerősítése, támogatása. A városunkban működő közrend és közbiztonsági program átfogó és egyedülálló hazánkban. Éppúgy, ahogyan a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szervezetében működő Bükk Közterületi Támogató Alosztály is, egy olyan egység, ahol a szolgálatot teljesítő rendőrök az átlagtól magasabban kiképzettek, fokozottabb egészségügyi, pszichológiai és fizikai követelményeknek kell megfelelniük” – mondta el Dr. Kriza Ákos polgármester.

Az átadott eszközök közül külön említést érdemel egy, a mai kor követelményeinek megfelelő digitális videó kamera, amellyel nagy távolságról is rögzíthető a jogsértő cselekmény és az erre foganatosított rendőri intézkedés. Ezen felvételek azonnal, akár a helyszínen is kivetíthetőek, kielemezhetőek, illetve később képzési célra is felhasználhatóak. Hasonlóan korszerű eszköz a GPS készülék, melyben a több hasznos lehetőség között megtalálható a hangvezérlési funkció melynek köszönhetően, azonnal fel lehet vinni a keresett címet és így a járőrök reagálási ideje jelentősen csökkenthető.
A technikai eszközök mellett a személyi felszerelések a kiképzési feladatoknál és az egyes szolgálati feladatok során nyújtanak védelmet.
A több, mint 600 000 Ft értékű eszközök tovább javítják az alegység szolgálati és kiképzési feladatainak eredményesebb, hatékonyabb és biztonságosabb végrehajtását, a jogsértőkkel szembeni határozott fellépést, amely nagymértékben járul hozzá a miskolci lakosok szubjektív biztonságérzetének növeléséhez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek