2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

„Nem vagyunk még a gödör alján”

Hetedik alkalommal rendez megyei közgazdász napokat a Magyar Közgazdasági Társaság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete. A június 4-én és 5-én a NORRIA Nonprofit Közhasznú Kft.-vel közösen tartandó rendezvény fő témáit a gazdasági világválság megyei hatásai, illetve a Zöld Nyíl villamos projekt műszaki, gazdasági tartalma adják.

Arról, hogy miért e két témát tartották fontosnak, Bihall Tamás, a társaság elnöke beszélt keddi sajtótájékoztatóján.
– A rendezvény célja, hogy a közgazdaság elméleti és gyakorlati képviselőit ültessük egy asztalhoz – kezdte. Hozzátette: ez azért is, fontos, hogy a gazdasági válságra közösen keressék a megoldást, hiszen – ahogy az elnök mondta– még nem vagyunk a gödör alján. A válság hatásait ősszel érezzük majd igazán, akkora ugyanis a nagyvállalatok jelenlegi problémái elérik az ezekre ráépülő szolgáltató rendszert is. Az elnök véleménye szerint a lakosság fogyasztása már most meredeken csökken, s a megye exportja is erőteljesen visszaesik majd, a számítások szerint legalább 10 százalékkal.
A Zöld Nyíl Projekt kapcsán fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy 40 milliárd forint ritkán érkezik a városba, éppen ezért az lenne a kívánatos, ha helyi vállalkozások is részt vállalhatnának a projektben, így nem növekedne az a 100 milliárd forintnyi összeg, – a BOKIK számítása szerint –  amely kimegy a megyéből, pedig az itteni cégek elvégezhetnék a munkát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek