2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Már postázzák az érintetteknek a Salkaházi Sára Program tájékoztató levelét és nyomtatványát

Már postázzák az érintetteknek a Salkaházi Sára Program tájékoztató levelét és nyomtatványát

A miskolci városvezetés és a Fidesz-KDNP kiemelt figyelmet fordít a városban élő nyugdíjasokra. Az idősekre irányuló szociálpolitikának figyelembe kell vennie az időskor méltóságának megőrzését, önállóságuk, aktivitásuk lehető leghosszabb ideig való megőrzését, életminőségük megtartását, javítását, szociális biztonságuk garantálását és a generációk közötti együttműködés segítését.
A város vezetése olyan programot dolgozott ki, amely évről-évre segítséget jelent azoknak, akik egy életen át tisztességgel dolgoztak, akik részt vállaltak Miskolc felépítésében, fejlesztésében, akik munkájukkal hozzájárultak a város fejlődéséhez.
Ennek első lépéseként idén, 2014-ben egy egyösszegű, 10 ezer forintos támogatást juttatunk el a nyugdíjasoknak, mely teljesen adómentes.
A Salkaházi Sára gondoskodó program keretében azok a miskolci polgárok támogathatóak, akik megfelelnek a következő feltételek mindegyikének:
– öregségi nyugdíjban, vagy özvegyi nyugdíjban részesül,
– betöltötte 60. életévét,
– Miskolc közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel rendelkezik,
– jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének tízszeresét, azaz 285 ezer forintot.

A Nyugdíjfolyósítási Igazgatóság által 2014. július 24-én összeállított lista alapján megkezdték a levelek kipostázását azoknak a nyugdíjasoknak, akik a felsorolt feltételeknek megfelelnek. A kérelem válaszborítékban, postai úton díjmentesen feladható vagy személyesen leadható a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, a Városház tér 8. sz. alatt, valamint az Egészségügyi és Szociális Osztály ügyfélszolgálatán, a Petőfi utca 39. szám alatt,  2014. augusztus 15-ig.
A kérelem elektronikus úton történő benyújtására nincs lehetőség.
A beérkezett kérelmek elbírálása folyamatos, a jogosultak határozatban értesülnek a döntésről.
A 2014-ben igénybe vehető 10 000 forintos egyösszegű támogatás kifizetésére 2014. szeptember 1-jétől kerül sor.

Aki időközben vált jogosulttá vagy bármilyen okból nem kapott értesítést, a Salkaházi Sára Miskolc Programban való részvétel érdekében a nyomtatványt letöltheti Miskolc Megyei Jogú Város honlapjáról (www.miskolc.hu), továbbá beszerezheti a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, ahol kollégáink a hét minden munkanapján készséggel állnak rendelkezésükre a programmal kapcsolatos kérdések megválaszolásában, a kérelmek kitöltésében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…