2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Köszönőlevél: Kiemelkedő példa

Rendőrtanulók segítségével a rendőrök azonnal elfogták azt a férfit és nőt, akik Miskolcon kifosztottak egy férfit. Dr. Bogyay Ferenc r. ezredes a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője levélben méltatta a rendőrtanulók példamutató magatartását, egyben köszönetét fejezte ki Bagi István r. ezredesnek a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola igazgatójának.

A kapitányságvezető többek között elismerését fejezte ki, „amiért a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola két tanulója pozitív hozzáállásával kiemelkedő példát mutatva visszatartották – a rendőrök kiérkezéséig – azt a férfit és nőt, akik Miskolcon, 2014. június 27-én a Szentpéteri kapuban kifosztottak egy férfit. Kérem tolmácsolja köszönetemet és elismerésemet Tóth Ádám r. őrmester és Balogh Zsolt Ferenc r. őrmester próbaidős rendőrök felé”.

A köszönőlevél háttere a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság által korábban kiadott sajtóközleményből ismerhető meg.

Kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság a rakacai 49 éves M. Istvánnal és a 48 éves V. Istvánnéval szemben. A nyomozás adatai szerint Miskolcon, a Szentpéteri kapuban 2014. június 27-én 13 óra 30 perckor a gyanúsítottak egy ittas férfi, védekezésre képtelen állapotát kihasználták és elvették sporttáskáját, készpénzét és kulcsait. A bűncselekmény elkövetését látták a közeli rendészeti szakközépiskola diákjai, akik az időközben értesített rendőrök kiérkezéséig visszatartották a rakacai férfit és nőt.

A Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya bíróság elé állítás céljából őrizetbe vette a két terheltet, és az ügyben indított nyomozást 72 órán belül bíróság elé állítással befejezte.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek