2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Befejeződtek a munkálatok, átadták az új orvosi rendelőt Alsószuhán!

Befejeződött Alsószuhán az orvosi rendelő építési munkálata, melyre a község az Új Széchenyi Terv Észak – Magyarországi Regionális Operatív Programjának keretében 59 280 178 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A fejlesztést a korábbi orvosi rendelő épületének állapota indokolta, ugyanis annak tartószerkezete már alkalmatlan volt funkciójának betöltésére, sőt a rendelő ideiglenes engedély alapján működött, melyet nagy valószínűséggel már nem is hosszabbítottak volna meg. Tehát új rendelő építése nélkül a település ellátási hely nélkül maradt volna. A rendelőben, a szükséges, minimum feltételeket kielégítő eszközök sem álltak rendelkezésre, a meglévő eszközök pedig nem voltak alkalmasak a hatékony munkavégzésre. Az említett problémák alapján a háziorvosi ellátás biztosításához szükséges volt egy új épület építése, ami immáron a védőnői szolgálatnak is helyet biztosít.

Az épületet az akadálymentesítés szempontjainak figyelembe vételével építették, az egyenlő hozzáférés megteremtésének szem előtt tartásával. A projekt keretében a szükséges modern orvosi eszközöket, berendezéseket szekrényeket, asztalokat, székeket, padokat, valamint számítógépet is beszereztek. A fejlesztés során az is fontos szempont volt, hogy az épület működtetési költsége csökkenjen, ennek érdekében a használati meleg víz előállítására napkollektort szereltek fel, a fűtés pedig, központi kondenzációs zártégésterű gázkészülékkel lett megoldva. Az autóval érkezők számára nem elhanyagolható hogy a rendelő udvarán nyolc darab parkoló került kialakításra, melyből egy akadálymentes az esélyegyenlőség szabályait figyelembe véve.

A megvalósítás során teljesültek a projekt legfontosabb céljai vagyis nagymértékben javult a háziorvosi ellátás, és védőnői szolgáltatás minősége és elérhetősége, a korszerű feltételek megteremtésével, és új együttműködések kialakításával pedig hatékonyabbá is vált.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…