2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Lendületben a Miskolci Szimfonikus Zenekar

Bemutatta a 2014/2015-ös évad bérletkínálatát a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Gál Tamás, a zenekar nemrég kinevezett művészeti vezetője hangsúlyozta, a műsor összeállításában arra törekedtek, hogy minél sokszínűbb közönségigényt szolgáljanak ki és a zenei élet kiválóságaival dolgozzanak együtt.

A következő évad műsorkínálatával szeretnénk megmutatni, hogy biztos alapokon állunk és arra törekszünk, hogy továbbra is Miskolc és hazánk kiemelkedő együttese maradjunk, amelynek szakmai munkáját nemzetközileg is elismerik – hangsúlyozta Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft cégvezetője, aki május 8-tól áll a zenekar élén.
Az új cégvezető elmondta, hogy a zenekar a 2014/2015-ös évadban három bérletsorozattal jelentkezik, a már jól ismert Népszerű, és Gyöngy bérletekkel, valamint ősszel a tervek szerint egy új bérlettel, melynek helyszínéül a patinás Zenepalota szolgálna majd. A Népszerű Bérletben 7 koncertet, a Gyöngy Bérletben pedig 4 koncertet kínálnak, a Zenepalotában megrendezésre kerülő sorozatban szintén 4 hangverseny lesz majd. A Gyöngy Bérletben az előző évadhoz képest eggyel több hangverseny szerepel változatlan áron, tehát az idén különösen megéri bérletet vásárolni.
Gál Tamás, a zenekar új művészeti vezetője kifejtette, hogy minden bérletes hangverseny egyedi arculattal rendelkezik, és együttesen egy rendkívül színes és változatos, valamint szakmai szempontból is igényes évadot kínálnak a közönségnek. A zenei élet olyan kiválóságaival dolgoznak majd együtt, mint Oliver von Dohnányi, Izaki Masahiro, Medveczky Ádám, Perényi Miklós, Várjon Dénes vagy Vásáry Tamás. A művészeti vezető elmondta, hogy a vendégművészek szakmai tekintélye, személyes elhivatottsága, valamint a zenekar évtizedek óta őrzött magas színvonala garanciát jelentenek arra, hogy minden koncert maradandó élményt nyújt majd a közönségnek.
A jövő évad programjai közül kiemelte a Zene Világnapja alkalmából rendezendő nagyszabású produkciót a Sportcsarnokban, amely során a Filharmóniával közös szervezésben Carl Orff Carmina Burana című népszerű művét adják elő. Erre a koncertre a zenekar bérletesei jelentős kedvezménnyel válthatnak majd jegyet.
Ezen kívül két új koncertsorozatot indítanak azzal a céllal, hogy a gyermekek egész fiatalon, már a magzati korban megtapasztalhassák a zene magával ragadó erejét. Az egyik sorozatban kifejezetten a várandós anyákat, a másikban pedig a pici babákat és családjukat hívják zenei kalandozásokra. Folytatják a nagy népszerűségnek örvendő „Játsszunk zenét a szimfonikusokkal!” elnevezésű gyerekkoncerteket is, és ifjúsági koncertek is szerepelnek a műsoron.
Emellett a zenekar olyan koncertsorozatot indít, melyben a helyi oktatási intézmények művészeti együtteseivel dolgozik majd együtt. A fiatal énekesek és zenészek hivatásos zenekari művészekkel szólaltatják meg nagy mesterek műveit. Folytatják népszerű koncertsorozataikat is, mint az Aperitif-, halottak napi-, karácsonyi-, újévi- és promenád koncertek, és számos vidéki helyszínen is koncerteznek majd.
Az évad elején a zenekar két újabb lemezfelvételt készít, melyekkel teljes lesz a Dohnányi Ernő szimfóniáit felvonultató, szakmai szempontból hiánypótló sorozat. A sorozat kuriózuma, hogy a Miskolci Szimfonikus Zenekar az első olyan művészeti együttes, amely Dohnányi Ernő minden szimfóniáját lemezre rögzíti.
A bérletek 2014. június 27-től kaphatóak a Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában és a Filharmónia Magyarország miskolci irodájában.  

Boronkai Edina
kommunikációs menedzser

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…