2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A DK szolidáris a Norvég Alap támogatta civil szervezetekkel

Valóságos rögeszmévé fajult Lázár János hisztériája a Norvég Civil Támogatási Alappal kapcsolatban. A kormány legfőbb fájdalma, hogy az Alap támogatása nem a Fidesz által gründolt álcivil szervezetekhez kerül, hanem olyanokhoz, amelyek Orbánéknak is a körmére kívánnak nézni. Lázár szempontja érthető – ha már a kormányt ellenőrző alkotmányos intézményeket sikerült fölszámolni, nyilván kényelmetlen, hogy szerepüket civil szervezetek próbálják átvenni.
Azokra a szervezetekre, amelyeknek támogatása szúrja a kormány szemét, most ráuszították a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, holott a Magyarország által aláírt szerződés értelmében a kormánynak nincs ellenőrzési joga az Alap fölött. A Demokratikus Koalíció ezért szolidáris azokkal a szervezetekkel, amelyek e téren megtagadják az együttműködést.

A feketelistára tett szervezetek, Lázár állításával ellentétben, nem kizárólag a kormányt gáncsolják és az ellenzék szekerét tolják – némelyikükkel, például az atlaszo.hu -val a DK-nak is volt éles vitája. Orbánék támadása az Alap ellen mérhetetlen kicsinyességükön, pitiánerségükön túl ugyanarról tanúskodik, mint az alkotmányosság fölszámolása, a sajtószabadság eltiprása, a választások bohózattá silányítása vagy a bírói függetlenség elleni, meg-megújuló rohamaik: képtelenek elviselni, hogy tevékenységüket bármi ellenőrizze vagy korlátozza.

Elsősorban ezért kell mielőbb megszabadulni tőlük..

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek