2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

A DK a gyerekek ketrecharcának betiltását követeli

A Mixed Martial Arts (MMA) Országos Szövetség által szervezett versenyen három gyereket szállítottak súlyos sérüléssel kórházba. – a sajtó értesülés szerint szegény sorsú gyerekeket ketrecharcban versenyeztetnek profi versenyzők ellen, ráadásul fejvédő nélkül. Korábban egy tizenhat éves fiúnak a tüdeje szakadt le egy viadal alkalmával.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik a fiatalkorúak megveretése, megalázása ellen.  Továbbá a DK tudni akarja, hogy ki a felelős az ilyen viadalok szervezéséért, és lehet-e ezekre a „versenyekre” fogadást kötni.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Simicskó István sportért felelős államtitkárt, hogy kezdeményezzen vizsgálatot az ügyben, és nevezze meg a botrányos gyerekviadal felelőseit. Egyúttal azt is kérdezzük, hogy az újonnan épült stadionokban számíthatunk-e gladiátor viadalokra is.

Varju László
elnökségi tag
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megöltek egy férfit Miskolcon
Elhúzódó vitás helyzet vezetett ahhoz a halálos tragédiához, aminek következtében egy 36 éves férfi megölt egy 76 éves férfit. A rendőrség azonosított…
Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…