2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Barangoló
  • »
  • Megkezdődött az orvosi rendelők felújítása Cserépfalun és Bükkzsércen

Megkezdődött az orvosi rendelők felújítása Cserépfalun és Bükkzsércen

Cserépfalu és Bükkzsérc Község Önkormányzata közös konzorciumot alapítva sikeres pályázatot nyújtott be az orvosi rendelők felújítására.

A két településen egy közös praxisban működik a háziorvosi szolgálat, iskolaorvosi tevékenység és foglalkozás egészségügyi alapellátás a két orvosi rendelőben.
A településeken védőnői szolgálat is működik. Az épületek elavultak, akadálymentesítésük nem megoldott.
A fejlesztés közvetlen célja, hogy megvalósuljon Cserépfalu és Bükkzsérc alapellátását biztosító háziorvosi szolgálat és Bükkzsércen elhelyezett védőnői szolgálat működését biztosító épületek energiatakarékos, akadálymentes felújítása, figyelembe véve a szolgáltatásokat igénybe vevők elvárásait. Hosszú távú célunk, hogy javítsuk a magas színvonalú egészségügyi ellátáshoz helyben történő hozzáférését. A minőségi ellátás biztosítása a települések népességmegtartó képességéhez is hozzájárul. A projekt célja, hogy a településeken és az egész térségben lakók egészségi állapota és a mindennapos életkörülményeik javuljanak, ezáltal a társadalmi kohézió erősödjön.

A kivitelezők közbeszerzés útján kiválasztásra kerültek, a kivitelezések folyamatban vannak. Várhatóan szeptemberre mindkét településen befejeződnek a munkák. Az egészségügyi ellátás a gondos átszervezésnek köszönhetően a felújítás időtartama alatt is zavartalanul működik.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek