2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Elkészült a mélygarázs

Elkészült a Patak utcai mélygarázs építésével a kivitelező Adeptus-H Zrt.. A létesítmény a Patak utcai közterület rendezésének lezárulásával nyílik meg az autósok számára, várhatóan június közepén.
Épületbontással és régészeti feltárással 2011 októberében indult a Patak utcai mélygarázs kivitelezésének előkészítése. A kivitelező kiválasztása után, 2012 augusztusában megkezdődött beruházáshoz az Integrált Városfejlesztési Stratégia első ütemében, a „Miskolc belváros rehabilitációja” című projektben (nyert támogatást Miskolc.

A miskolci belváros központi területén a parkolók felszín alá süllyesztése – ezzel értékes szabad területek visszaszerzése a városlakók számára – stratégiai terve a város önkormányzatának. A városközpont parkolási rendszerének átalakításához kapcsolódó programhoz illeszkedik a Patak utcai mélygarázs megépítése, amelynek elképzelése már másfél évtizeddel ezelőtt megjelent Miskolc város rendezési tervében.

A Patak utcában – a Stúdió Észak-magyarországi Tervező Kft. tervei alapján – a föld alatt két szintben megépült mélygarázsban 129 autó fér el, a későbbiekben pedig lehetőség nyílik a további bővítésére is. A kivitelezésre nettó 523 393 229 forint állt rendelkezésre, amelynek fele uniós pályázati támogatás, míg a város részéről az önrészt a későbbi üzemeltető, a város parkolási rendszerét működtető Régió Park Miskolc Kft. fedezte.

A mélygarázs megépülése városképi szempontból is jelentős lépés, hiszen a beruházás befejezését követően megújul a térfelszín is. Új, sétánnyal körülölelt zöld városi tér alakul ki itt, amely a városlakók számára élhető, szerethető környezetet kínál majd a pihenésre, a szabadidő eltöltésére.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek