2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„BÁRSONY JÁNOS ÚTI TAGÓVODA INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE”

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Bársony János Úti Tagóvoda Infrastrukturális Fejlesztése” projektjében az intézmény épületének korszerűsítését valósítja meg.
A projekt keretében megtörténik a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának fenntartásában és irányításában működő Százszorszép Óvoda Bársony János Úti Tagóvodájának férőhelybővítése és infrastrukturális fejlesztése, a kivitelezés 2014. június első hetében megkezdődik.

A korszerűsítés során:
•    a már meglévő szobák és kiszolgáló helyiségek felújítása mellett kialakításra kerül egy 55,16m2 nagyságú, minimum 20 fő befogadására alkalmas új csoportszoba, 
•    megtörténik az épület energetikai korszerűsítése, mely az épület utólagos födém és homlokzati hőszigetelésével, valamint a nyílászárók cseréjével valósul meg,
•    megvalósul a belső víz- és csatorna-, illetve az elektromos hálózat korszerűsítése,
•    a projektarányos akadálymentesítés keretében kialakításra kerül 1 db akadálymentes parkoló, 1 db akadálymentes WC, akadálymentes bejárat és járda, valamint beépítésre kerülnek infokommunikációs tájékoztató táblák és jelzőrendszerek,
•    beszerzésre kerülnek olyan oktatási eszközök és bútorok, melyek alkalmasak a korszerű pedagógiai módszerek alkalmazására.

A fejlesztés célja egy olyan modern, gazdaságosabban üzemeltethető és a szükségleteknek megfelelő óvoda létrehozása, mely biztosítja a minőségi nevelés megteremtéséhez szükséges feltételeket.

A felújítás ideje alatt 2014.06.02-2014.08.26 az óvoda zárva tart. A munkálatok befejeztéig az önkormányzat a közelben lévő óvodákba csoportosította át a gyermekeket. Alapvető szempont volt, hogy minden óvodás a saját csoportjában, a saját óvodai nevelőjével marad.

A beruházás 95%-os támogatási intenzitású, összköltsége 120.000.000 Ft, melyből 114.000.000 Ft a támogatás, melyhez Miskolc Megyei Jogú városa a projektre vonatkozóan 6.000.000 Ft-os, az óvoda kivitelezési munkálataihoz további 18.740.000 Ft önrésszel járul hozzá. A felújítás az Észak-magyarországi Regionális Operatív Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek