2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Egy szurkolói nyílt levél utóélete

Semmilyen jogsértést nem követett el az a miskolci rendőrtiszt, akit egy két hónapja közzétett nyílt levélben bűncselekmény elkövetésével vádoltak meg. A szabadidős tisztet korábbi intézkedése miatt leköpő támadó nyilvánosan követte meg a rendőrt.
„A szervezett diósgyőri szurkolói csoportok” 2014. március 25-én az amigeleken.hu internetes oldalon közzétett nyílt levelében nagy nyilvánosság előtt valótlan tényállításokat tett közzé és bűncselekmény elkövetésével vádolt meg egy miskolci rendőrtisztet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője az említett- szabadidős rendőrre terhelő adatokat tartalmazó – nyílt levelet beadványként értékelte, amit az ügy teljes körű kivizsgálása érdekében továbbított a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező ügyészségnek.

A Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya az ügyben hivatali visszaélés bűntett gyanúja miatt tett feljelentést a 2014. május 5-én kelt határozatában – bűncselekmény hiányában – elutasította.

A nyílt levélben foglaltakkal szemben a valóság az, hogy 2014. március 23-án 18 óra 30 perc körüli időben, Budapesten az UTE – DVTK bajnoki labdarúgó mérkőzést követően egy szurkoló egy szolgálaton kívüli rendőrt, annak korábbi intézkedés kezdeményezése miatt leköpött. Ez a cselekmény alkalmas volt a tettlegesen elkövetett becsületsértés vétségének megállapítására. Az ügyben emiatt büntetőeljárás indult.

A nyílt levél további valótlan állításával szemben nem a szabadidős rendőr, hanem – a részére telefonon tett jelentés alapján – a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője kezdeményezte a beosztottja sérelmére elkövetett bűncselekmény tettesének elfogását, valamint az intézkedéshez kapcsolódó egyéb jogsértések elkövetőinek eljárás alá vonását.

Az amigeleken.hu internetes portálon 2014. május 20-án 22 óra 34 perckor a szabadidős rendőrt leköpő szurkoló a Miskolci Rendőrkapitányság vezetőjének címzett újabb nyílt levelet tétetett közzé, melyben korábbi cselekményéért nyilvánosan követte meg a rendőrtisztet.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság a nyilvánosság előtt az ügyet a maga részéről lezártnak tekinti.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek