2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Digitális Közösség Program: Internetezni tanulnak a miskolci idősek

Négy, idősekből álló csoportban már zajlik a térítésmentes oktatás Miskolcon a Digitális Közösség Program keretében, amelyet a mai napon Dr. Kriza Ákos polgármester is meglátogatott. A képzés során a nyertes pályázók egészen az alapoktól kezdve megtanulják a számítógép- és internethasználatot, ezáltal teljes jogú tagjaivá válhatnak a digitális világnak, élvezhetik annak minden előnyét.

Már javában zajlik az első, idősekből álló csoportok informatikai képzése, amelyet ma a Diósgyőri Gimnáziumban Dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere is megtekintett, aki elmondta: „Ez az informatikai program minden nyertes pályázó számára egyedülálló módon nyújt segítséget az internet használat elsajátításához . Az eszközök és az oktatás biztosításával mindenki  számára egy kulcsot adunk az eredményesebb jövőhöz. Az egyes emberek sikere pedig Miskolc és a járás sikere is. Sok sikert kívánok mindenkinek a tanuláshoz és kívánom, hogy a számukra legjobb formában kamatoztathassák a megszerzett tudást.”
A polgármester köszöntőjét követően kezdetét vette a tanóra, amelyet a Türr István Kutató és Képző Központ miskolci igazgatóságának oktatója, Németh László tartott, aki interaktív formában szakértelmével, felnőttképzésben is jártas tapasztalataival segítette az órán résztvevőket. A tanórákat keddenként összesen négy miskolci oktatási intézményben tartják, alkalmanként négyszer negyvenöt percben. Az elmúlt hetekben először a számítógép alapvető funkcióival ismerkedhettek meg a nyertes pályázók, majd  a már kicsit komolyabb ismereteket igénylő, napi felhasználáshoz szükséges szövegszerkesztéssel, interneten való böngészéssel, az elektronikus levelezés (email)  és az elektronikus közigazgatás alapjaival ismerkedhetnek meg.
A négy csoport képzésének lezárását követve a Programiroda és az oktatók összegyűjtik a tapasztalatokat, majd véglegesítik a tananyagot. A térítésmentes oktatást nemcsak az idősek, hanem mindazok számára elindítják, akik nem részesülnek az iskolarendszer keretei között biztosított informatikai oktatásban. Először egy szintfelmérésen esnek át a sikeres pályázók, majd a lakóhelyükhöz legközelebb eső, tudásszintjüknek megfelelő csoportban kezdetik meg a legfontosabb ismeretek elsajátítását, a tanuláshoz, álláskereséshez, kapcsolattartáshoz szükséges programok, honlapok megismerését.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek