2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kállay-Saunders András 5. lett az ide i Eurovízión!

Az 59. Eurovíziós Dalverseny döntője Koppenhágában került megrendezésre. Így Dánia egyedülálló módon másodszorra rendezhette meg a neves dalversenyt. Mint minden évben, így most is két elődöntő zajlott le. A hat döntős országgal együtt huszonhat fős lett a döntő csapata.

Mondhatjuk, hogy szerencsénk volt, ugyanis Kállay-Saunders András (az egykori Megasztáros) a mezőny második felének vége felé léphetett fel huszonegyedik versenyzőként a sokat vitatott Running című dalával. Ebben az évben talán méltán remélhettünk az eddigi éveknél jobb eredményt – írja a superlink.hu, hiszen mint kiderült a Running hatalmas népszerűségre tett szert Koppenhágában. Azt persze egészen tegnap estig csak remélni mertük, hogy ez tükrözni fogja a pontokat is a szavazatokon.

Itthonról legtöbben a televízió készülékek előtt követhettük az élő ad ást, amit HD minőségben közvetített az M1 csatorna Gundel Takács Gábor közvetítésével. Akik inkább az interneten szerették volna követni az eseményeket, azok ezt megtehették az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos honlapján. Ausztria Conchita Wurstnak köszönhetően megnyerte a versenyt, így jövőre a szomszédban, azaz Bécsben kerül megrendezésre a 60. dalfesztivál.

Most lássuk kitől és hány pontot is kapott Magyarország! Azerbajdzsán 8, Görögország 6, Albánia 8, San Marino 7, Dánia 3, Montenegró 12, Románia 10, Oroszország 6, Hollandia 4, Lettország 1, Izland 6, Macedónia 10, Svédország 7, Fehéroroszország 5, Izrael 7, Portugália 6, Észtország 7, Moldova 4, Írország 1, Finnország 5, Ausztria 7, Spanyolország 2, Belgium 7, Ukrajna 3, Svájc 1 pontot adott Magyarországnak. Ezzel összesen 143 pontot szerzett hazánknak Kállay-Saunders András, amivel az előkelő 5. helyet szereztük meg!

A végeredményt teh át: 209 ponttal győzött Ausztria, második lett Hollandia, harmadik pedig Svédország. Büszkék lehetünk Kállay-Saunders Andrásra, aki 143 ponttal ötödik helyen végzett a döntőben fantasztikus dalával, a Running-gal. Nekünk már ez is megér egy trófeát, gratulálunk!

Forrás: Superlink.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek