2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Néhány nap alatt fogytak el a komposztkeretek

Rendkívül sikeres volt az első fél évre meghirdetett Miskolc Város házi komposztálási program. Egyetlen hét alatt betelt a jelentkezés a tavasszal legyártott 160 db komposztkeretre. A mai nap délutánjától már csak a szeptemberre lehet előjegyzést kérni elsősorban emailon, vagy telefonon (505-077).
Az elmúlt 9 év tapasztalata azt mutatja, évente 4-500 komposztkeretet igényelnének a Miskolciak, melyet azonban csökkenő forrás miatt az elmúlt években nem lehetett biztosítani.
Egyre többen tudják, hogy 2020-ra nem lehet a közszolgáltatásban szerves anyagot begyűjteni, addigra valamennyi településen meg kell oldani a komposztálást valamilyen formában (házi, közösségi, települési komposztálókkal). A legtöbben azonban saját, jól felfogott érdekük miatt csatlakoznak a programhoz, hiszen az otthon keletkező bio és zöld „hulladékból” „zöld javat”, azaz értékes komposztot készíthetnek egy kis segítséggel, melyet a növények, s a kert egésze meghálál.

A programot Miskolc Város Polgármesteri Hivatal támogatja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…