2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hogyan tovább a BAZ megyei 2-esben?

Tovább épül-e majd a tapolcai strand és a diósgyőri stadion?

Sok-sok kérdőjel fogalmazódik meg a miskolciakban a választás óta. Főként a 2. sz választókerületben vannak bizonytalanságok.Voltak itt személyes ígéretek,garanciák,voltak kampányfogások, voltak érvek-ellenérvek, de hírportálunkat főként az érdekelte, hogy mit, és főként hogy hogyan lehet ezeket megvalósítani a következő időszakban, hogyan lehet aprópénzre váltani a hétköznapokban?

Dr. Varga László, a MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP képviselőjelöltje nyert Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. választókerületében (Miskolc) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál,14 798 szavazattal. A politikus ezzel mandátumot szerzett. Sebestyén László a FIDESZ KDNP jelöltje,14560 szavazatot kapott. Az elmúlt négy évben Ő volt a terület  országgyűlési képviselője, s a miskolctapolcai beruházás miniszteri biztosa.
 Az eredmények ismertté válása  óta mindössze két nap telt el, és megkerestük mindkét párt képviselőjét, s arra kértünk választ, hogy most hogyan tovább?

Sebestyén László: Először is így a sajtó nyilvánossága előtt is hadd mondjak köszönetet azoknak, akik segítették a kampányban a munkámat, és azoknak a választóknak is akik rám szavaztak. Azt kell mondanom, hogy számomra nagyon fontos az a két nagy projekt, – a miskolctapolcai élményfürdő és a diósgyőri Stadion – amely ebben a választókörzetben van, s nem szeretném veszni hagyni a megkezdett munkát, ha módom lesz erre. De… Én nem dönthetek. Meg kell várnunk amíg feláll az új kormány, meg kell várnunk, hogy milyen átalakítások történnek a minisztériumok szerkezetében, s Én mindenképpen azt fogom végrehajtani amit a kormány dönt. Az a véleményem, hogy most nem hiányzott ez a változás a választókörzet életében, de ha már így alakult, akkor is le kell szegeznem, hogy nekem mint miskolci polgárnak,lokálpatriótának, politikusnak nagyon fontos mindkét beruházás. Nem csak eddig, hanem ezután is.

dr. Varga László:
Köszönöm a választóknak, hogy Ők a változásra szavaztak. Köszönöm az aktivistáinknak, hogy fáradságot nem kímélve dolgozzak a sikerért, mert Én hiszem, hogy attól hogy valaki ellenzékben politizál, igenis sikerre vihet ügyeket. Sőt, ma azt mondom, hogy a városért mindenkivel együtt akarok működni. A kampányban beszéltünk a közbiztonság megerősítéséről, ami lássuk be a mi területünkön elengedhetetlen. Az állampolgárok azt fogalmazták meg, hogy a rendvédelmi szervek közvetlen jelenléte a leghatékonyabb. Ha ez így van, akkor erre áldozni kell az államnak. Mi a helyzet a létbizonytalansággal? Ki tagadná, hogy ez erősödött a válság óta. Ez ellen nem csupán a befektetők idetelepítésével lehet harcolni, hanem a kis és középvállalkozások megerősítésével is. Ehhez kedvezőbb adórendszer, jobb gazdasági környezet kell. Sok-sok javaslatom lesz erre vonatkozóan a parlamentben. Nézzük Miskolctapolcát, illetve a miskolci turisztikai helyzetet. Ugye az tény, hogy az elmúlt négy évben egyetlen turisztikai pályázata sem nyert a városnak. Mert az úszómedence az nem turisztikai projekt, ezt ugye leszögezhetjük. Mi a cél tehát? Azért fogok lobbizni, hogy ez ne maradhasson így. Legyen több turisztikai pályázat, ehhez legyen forrás, és majd legyen egyéb pályázatból erre a területre, nem turisztikai, hanem infrastrukturális fejlesztésre is pénz. Mert ez is elengedhetetlen. Úgy gondolom, ha ezeket az ügyeket szisztematikusan végig vihetem, akkor dolgos, de sikeres négy év elé néz a választókörzetem.

OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek