2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Az MDF zéró toleranciát vezetne be a lopásokkal szemben

Az MDF zéró toleranciát vezetne be a lopásokkal szembenTörvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek az MDF: a párt kezdeményezése szerint 20.000 forintról 5.000 forintra csökkentenék a tulajdon elleni szabálysértések értékhatárát. "A növekvő bűnözés és a szélsőséges gondolatok terjedése azzal okolható, hogy a kormány és a rendőrség nem tud megnyugtató válaszokat adni a tarthatatlan közállapotokra" – olvasható a törvényjavaslat benyújtását indokló közleményben, mely szerint nem csupán a rendőrség alacsony létszámával van probléma, de a törvényi szabályozás sem biztosít megfelelő szankciókat. Ha ma valaki 18.500 forintos értékben követ el lopást, nem kell számolnia semmi komolyabb következménnyel – emelte ki a Dávid Ibolya pártelnök jegyezte dokumentum.

 

A párt – mint emlékeztetett – "a romokban heverő közbiztonság helyreállítása érdekében" még július 7-én javaslatot tett egy úgynevezett Közrend Csomagra, amelynek egyik legfontosabb eleme a zéró tolerancia meghirdetése volt.

"A konzervatívok szerint zéró toleranciát kell hirdetni a tulajdon elleni és a közrendet sértő cselekményekkel szemben. A tulajdon elleni szabálysértések értékhatára jelenleg 20.000 Ft, az ez alatti lopások tulajdonképpen "elvesznek", büntetlenül maradnak" – áll a közleményben, amely arra is kitér, hogy az értékhatár 5.000 forintra való csökkentéséről szóló törvényjavaslatot azért most nyújtotta be az MDF, mert most látták "elérkezettnek" az időt erre.

 

(MTI)
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…