2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Hetvenöt százalék támogatja a szociális kártyát

Hetvenöt százalék támogatja a szociális kártyát

Hetvenöt százalék támogatja a szociális kártyátSzepessy Zsolt: „Felszólítom az Országgyűlést, hogy alkosson törvényt!”

A Tárki múlt hét végén napvilágot látott felmérése szerint a megkérdezettek 75 százaléka támogatja a szociális kártya bevezetését.

A szociális kártya magyarországi bevezetését Szepessy Zsolt, Monok polgármestere kezdeményezte, sőt, a település képviselőtestülete meg is szavazta az újítást.


– Hetvenöt százalék hatalmas támogatottság – értékelte az eredményeket Szepessy Zsolt. – Ez bizony még a kétharmados aránynál is több… nem csoda, az emberek igazságérzetét nem lehet becsapni! A döntő többség megérezte, hogy a szociális kártya egyfelől a családokat védi, azokat a gyerekeket, akik elől a lumpen életmódot élő szülője eddig elihatta, elgépezhette, uzsorásnak odaadhatta a segélyt. De ugyanakkor védi a becsületes emberek nehezen befizetett adóforintjait, hiszen nem azért dolgoztak, hogy aztán a segélyeket – amely közpénz – egyesek egy-két nap alatt elköltsék alkoholra, szerencsejátékra, uzsorakamatra. Megkérdezném a szociális kártya bevezetését támadókat, meggondolták-e, hogy valójában az uzsorások érdekeit védik, az ő ügyüket szolgálják, az ő oldalukon állnak? Egyben pedig felszólítom az Országgyűlést, hogy hallja már meg végre az emberek szavát, hajoljon meg a közakarat előtt, s záros határidőn belül alkosson törvényt a szociális kártyáról!

Szepessy Zsolt egyébként a szociális kártya monoki bevezetését megszavazó képviselők társaságában szerdán délben Budapestre utazik, hogy átadja a rendelet teljes szövegét dr. Szabó Máté, az Állampolgári jogok biztosának, a rendelet törvényességét megvizsgáló ombudsmannak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek