2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megújult a védőnői szolgálat épülete Alsózsolcán!

Befejeződtek az építési munkálatok Alsózsolcán, melyre a város önkormányzata 25 802 266 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Észak – Magyarországi Regionális Operatív Programjának keretében.
A fejlesztéssel a védőnői szolgálatnak helyt adó épületrész átalakítása valósult meg, az akadálymentesítés szempontjainak figyelembe vételével: külső-belső nyílászáró csere, padló és födém hőszigetelés, teljes vezeték és szerelvény csere (víz, szennyvíz, fűtés, elektromos), fűtőberendezés csere korszerű gáz kondenzációs kazánra, teljes burkolat csere). A használati meleg víz előállítására napkollektor került felszerelésre. A meleg vizes radiátoros fűtés a pincében elhelyezett kondenzációs zárt égésterű gázkészülékkel került megoldásra. A talajnedvesség elleni szigetelés (fal és padló) 2 rétegű szigetelő vastaglemezzel készült, lángszóróval a felületre olvasztva.
A használatban álló eszközállomány már nem volt alkalmas a hatékony munkavégzésre, a szakmai berendezési tárgyak egy része már az 1960-as évektől volt használatban, de az irodabútorok is 25-30 évesek voltak. Így a projekt keretében védőnői vizsgáló és oktató eszközöket, bútorokat, valamint számítógépet, védőnői szoftvert és nyomtatót szereztek be.
A felsorolt fejlesztések hatására a rendelő megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi intézménnyé vált, a megvalósítással teljesültek a projekt fő céljai, melyek közt szerepelt a végleges és minőségi ellátás biztosítása, a szolgáltatás minőségének javítása, valamint az esélyegyenlőség elveinek megvalósítása. 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek