2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szakácsi is fejlesztett

Szakácsi – az északkelet-magyarországi falu sikerrel fejezete be a kisléptékű településfejlesztési pályázatot. A falu az utak és járdák, valamint a Közösségi Ház felújítását tűzte ki fő céljául, amit az Új Széchenyi Terv támogatásával válthattak valóra.
A projekt lehetővé tette, hogy Szakácsi Közösségi Háza megújuljon, és a lakosság szolgálatába állhasson, amit a fatüzelésű kandalló és a javított hőszigetelés télen is lehetővé tesz. A mozgáskorlátozottak számára akadálymentes parkolót, bejáratot és mosdót alakítottak ki, a hallás- és látássérültek segítésére indukciós kábeleket és daktilis jeleket helyeztek el.
A közösségi házban foglalkozásokat és rendezvényeket szerveznek, az álláskeresők számára tájékoztatást tartanak képzési- és munkalehetőségekről. A programok fő célcsoportját a fiatalok alkotják, akik számára a Csere-press térségi médiacsoport tart oktatást.

A pályázat során az utakat, járdákat is felújították. Az utakat rendbe tették, a kátyúk eltűntek, így azok teljesen járhatóak. A Szabadság utca és a Kossuth utca is új burkolattal lett lefedve. Szintén felújították a Petőfi és a Szabadság utca járdáit, a járdaszegélyeket.
Folyamatban van egy Edelény-Encs irányú közúti kapcsolat, mely a Miskolc felé tartó autópályára lesz rákapcsolva. Ezzel a Belső-Cserehát is bekapcsolódik az ország közlekedési hálójába. A felsoroltak mellett tervben van még egy biciklis túraútvonal kiépítése is.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek