2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Új okmányirodában intézhetik az ügyeket Szikszón

Új okmányirodában intézhetik az ügyeiket a szikszói járás lakosai.  Az okmányiroda dolgozói február végén költöztek be az új épületbe ,ahol hat munkahelyen, korszerű körülmények között várják a lakosokat.
Szikszó Önkormányzata az ÉMOP pályázatán járt sikerrel, ahol a 430 milliós fejlesztési összegből  348 millió forintot sikerült elnyernie. A program- Szikszó városában nívós településközpont kialakítása (ÉMOP-3.1.2/A-2f-2010-0003) – egyik látványos eleme  a Kistérségi Okmányiroda Központ építése volt.   Az új intézmény  a  szikszói városháza tőszomszédságában lévő ingatlan helyén épült fel, és ezzel  a kistérséget kiszolgáló korszerű intézmény jött  létre.

A fejlesztés  2012  tavaszán  indult a Bolt utca felújításával, amit már nyáron birtokba vehettek a szikszóik. Évvégén fejeződött be a Szikszói Református Parókia átalakítása. Erre az épületre már nagyon ráfért a felújítás, hiszen évtizedek óta nem volt fejlesztés  ezen az ingatlanon. A beruházás keretében a külső homlokzat hőszigetelése, az alsó szint , a földszinti épület vizesedés szigetelése történt.  Megerősítették a födémet, ahol egy tetőtéri helyiség került kialakításra. Szintén  2012  évvégén készült le a Rákóczi utca. A korábban egyirányúsított útszakaszt újra aszfaltozták,  és új parkolókat alakítottak ki.  A beruházás keretében két szikszói vállalkozás telephelye is megújult.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek