2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Közkívánatra: marad a takarék Bekecsen

A lakosság kérésére, dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő közbenjárására, a bekecsi önkormányzat anyagi tehervállalásának köszönhetően a Szerencs és Környéke Takarékszövetkezet az előzetes tervekkel ellentétben nem zárja be bekecsi fiókját. Az ügyfelek Szerencs helyett továbbra is helyben intézhetik pénzügyeiket.

Dr. Mengyi Roland a sajtótájékoztatón felelevenítette néhány hete hogyan kapcsolódott a történetbe: „Mintegy 360 aláírással támogatott petícióval keresték meg a lakosok a polgármester urat, ő pedig engem”. Ezt követően találkozót szerveztek az érintettekkel közösen, s mind a két fél pozitív hozzáállásának köszönhetően sikerült rendezni a problémát.

Dr. Mengyi Roland kiemelte, hogy a bekecsieknek szükségük van a fiókra, ahol egyénileg foglalkoznak velük, személyre szabott tanácsokat kapnak. Nem utolsó sorban közösségi térként is funkcionál a fiók, ahol beszélgethetnek ügyes, bajos dolgaikról. Sok idős ember az itt vezetett számlájára kapja a nyugdíjat, s problémát okozna nekik, ha máshová kellene járniuk. Ezt sikerült megoldani most.

„Ezt a gazdasági döntést több éve latolgattuk. Úgy tűnik, hogy pozitív döntésre szánta el magát az önkormányzat és a lakosság” – értékelte a megállapodást Harasztosi Mihályné, a Szerencs és Környéke Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője.

„A lakosok helyben intézhetik a pénzügyeiket. Személyre szabottan, ami csak nekik szól, amit máshol nem kapnának meg” – indokolta Béki József polgármester miért fontos a község számára a fiók működése. Elmondta, hogy nagyon jó a kapcsolatuk a takarékszövetkezettel, az önkormányzatnak viszont a lakosság érdekeit kell képviselnie. A fiók megmentése érdekében vállalták, hogy az önkormányzat számláját (alszámláin az intézményekkel) áthelyezik ide, illetve anyagilag támogatják a működését. A pénzintézet pedig továbbra is nyitva marad.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek