2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Borsodi munkanélküliek képzése és foglakoztatása az építőiparban!

Borsodi munkanélküliek képzése és foglakoztatása az építőiparban!

Az RPE Nonprofit Kft. a Miskolc Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatával konzorciumban pályázatot valósít meg, melyhez 111 950 881 Ft támogatást nyert. A pályázat alapvető céljaként szakma megszerzésére irányuló, illetve betanító képzést nyújtanak hátrányos helyzetű embereknek építőiparhoz, épületkorszerűsítéshez kapcsolódó szakmákban, tranzit típusú, azaz foglalkoztatással egybekötött képzés keretében.
A projekt a célcsoport a roma származású hátrányos helyzetű álláskeresők/munkanélküliek alapvető problémáját, az alulfoglalkoztatást próbálja feloldani, melynek lényeges oka az iskoláztatási hátrány és az alulképzettség. A projekt megvalósításának első szakaszában a célcsoport toborzása zajlik, ennek érdekében több lakossági fórumot tart, és a helyi sajtóban is hirdet a konzorcium. A bevonandó személyek kiválasztása után megkezdődik az építményzsaluzat és fémállvány szerelők, térburkolók és az építőipari kisgépeket használók képzése. A képzésben részt vevők foglalkoztatása folyamatos lesz 2014 áprilisától fél éven keresztül. A programban részt vevők ez idő alatt különböző tréningeket is elvégeznek majd, többek közt tanulás-, motiváció-, és személyiségfejlesztő tréninget, valamint álláskeresési technikákat is elsajátítanak. A támogatás segítségével, és a foglalkoztatásba ágyazott képzéssel a roma származású hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci esélyeit növelik, és elhelyezkedésük elősegítése valósul meg. Ezáltal várhatóan a hosszú távú célkitűzések is megvalósulnak, melyek közt szerepel a munkanélküliség csökkenése, és a foglalkoztathatóság javulása a térségben.

A fejlesztéstől a legnagyobb elvárás, hogy elősegítse egy új piacképes szakma elsajátítását, a célcsoport munkához és rendszeres munkajövedelemhez jutását, ezáltal javítsa családjaik életkörülményeit és csökkentse megélhetési problémáikat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek