2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hivatalos: nem tesz semmit a Kormány a fiatalok elhelyezkedéséért

A Jobbik által eddig hangoztatottakat támasztja alá az ombudsman ma kiadott jelentése, miszerint a mai támogatási- és ösztönző rendszer nem segíti kellő hatékonysággal a pályakezdő fiatalok magyarországi elhelyezkedését. A megállapítás sajnos nem számít meglepetésnek, hisz elég csak a fiatalok munkanélküliségére utaló adatokat , a kivándorlási statisztikákat megnézni vagy saját tapasztalatokra támaszkodni. Nyilvánvaló, hogy ezen a területen sem állja meg a helyét a kormányzati sikerpropaganda.
A Jobbik az elmúlt években a Parlamentben is számtalan kezdeményezéssel élt, ami segíthette volna az elhelyezkedéshez is szükséges tapasztalati tudás megszerzését. Ilyen volt a diákmunka és a gyakorlati helyek körüli visszásságok rendezésének, vagy épp a Start-kártya által nyújtott kedvezmény módosításának felvetése. Sajnálatos módon a Fidesztől megszokott módon ezek a javaslatok is érdemi vita nélkül kerültek elutasításra. Mindezen javaslatokon túl, a választási programunkban is számtalan további programpontban foglalkozunk azzal, hogy milyen eszközökkel lehetne elősegíteni a tapasztalat megszerzését.   Kíváncsian olvasnák a hasonló elképzeléseket a pártprogramokban, már ha lennének ilyenek…

A Jobbik arra kér felhatalmazást április 6-án, hogy elérhessük azt, hogy ne legyenek olyan társadalmi csoportok, melyek érdekeit nem veszi figyelembe az aktuális kormány. Többek között ilyen volt az ifjúság is az elmúlt években. Árulkodó az a tény, hogy több százezren inkább az elvándorlást választották. Programmal és az ezt végrehajtani szükséges hitelességgel egyedül rendelkező pártként ezt a folyamatot szeretnénk megfordítani: munkahelyet, lakhatást és kiszámítható jövőt biztosítva itthon tartani a fiatalokat .

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek