2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Pályaválasztási Kiállítás a miskolci Sportcsarnokban

Az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ „Szabad a pálya” címmel 2009. novemberében 3 helyszínen, Miskolcon, Egerben és Salgótarjánban rendezi meg Pályaválasztási Kiállítását és EU- programbörzéjét. A rendezvények fő célkitűzése, hogy a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű szakképzetlen, vagy szakképzettségükben elhelyezkedni nem tudó fiatalokat, álláskeresőket kedvezőbb pozícióba juttassák. Olyan rendezvénysorozatot kínálnak, amely hozzásegíti a fiatalokat a – munkaerő-piaci igényeknek megfelelő – pályaválasztási döntés meghozatalához.

 

Az elmúlt évtizedben a szülők és a gyerek elképzelése, vagy a divat volt a mérvadó a pályaválasztásban. A munkaerőpiac szerkezeti változásai miatt azonban érdemes megfontoltabb döntést hozni, hogy a fiatalok olyan szakmát tanuljanak, amelyre kereslet van, és amely emiatt biztosabb megélhetést jelent.A hibás pályaválasztásnak nagy szerepe van a tartós munkanélkülivé válásban, mely a fiatalok részére óriási törést jelenthet. Egy bizonyos szemléletváltásra van szükség. A munkaügyi központ azt szeretnénk elérni, hogy a fiatalok valódi ismeretekre alapozva hozzanak döntést, amikor pályát választanak, ehhez nyújt hathatós segítséget a Pályaválasztási Kiállítások megrendezésével.

A kiállítások megrendezésével arra törekszenek, hogy minél több hiányszakmát – és azok munkafolyamatait – ismerjenek meg a látogatók a gyakorlatban. Elsősorban olyan szakképző iskolák és munkáltatók mutatkoznak be, melyek képzési kínálata összhangban áll a régió munkaerő-piaci igényeivel.

A Miskolcon 2009. november 11-12-e között megrendezendő Pályaválasztási Kiállítás első napján 5000, a második napon pedig mintegy 4000 érdeklődőre számítanak, akik 47 középiskola továbbtanulási ajánlatát ismerhetik meg. A végzős középiskolások 20 felsőfokú oktatási intézmény kínálatából válogathatnak.

 

A rendezvényen összesen 94 kiállító jelezte részvételi szándékát a következő megoszlásban:

* szakközépiskola, szakiskola: 30
* gimnázium: 10
* gimnázium és szakközépiskola: 7
* egyetem, főiskola 20
* felnőttképző: 11
* egyéb 10 ( Szimbiózis Alapítvány, Egyenlő Esélyek, Magyar Honvédség, Bokik, MRO Könyvkiadó, II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár, BAZ. Megyei Pedagógiai Szakmai Szakszolg. és Közműv. Int., EU Inf.Pont, Tanácsadó Pont, Pannon Humán Szolg. )
* munkáltatók: 6

A kiállításon részt vesznek civil szervezetek, érdekképviseleti szervezetek, könyvkiadók, információs szervezetek, kamarák, ügynökségek, stb., melyek a szakképzés, pályaválasztás területén tevékenykednek.

A rendezvény harmadik napján, november 13-án 10 órától az iskolák, képző intézmények helyét munkáltatók veszik át, s állásbörzén kínálják szabad ajánlataikat, keresik potenciális munkavállalóikat.

Az állásbörzén 91munkáltató megjelenése várható, 79 munkáltató Miskolc és vonzáskörzetéből, 12 más körzetekből jelezte szándékát, akik mintegy 680 ajánlattal várják az álláskeresőket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek