2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Rendet tett a Mezőcsáti nyomozó

Rendet tett a Mezőcsáti nyomozóA napokban Hejőkürtnél a buszra felszállva egy társaság részeként két utas családi kedvezménnyel kívánt volna utazni. A garázdák a szükséges okmányokat kérő sofőrt megfenyegették. Észlelve az elfajulni látszó szituációt a buszon utazó, majd kilétét felfedő szolgálaton kívüli rendőr tett rendet.

 

Agresszív kedvezmény-követelők

November 04-én 19 órakor a Mezőcsátról Miskolcra tartó menetrendszerinti helyközi járatra Hejőkürti megállóban egy 5-6 fős társaság kívánt felszállni, melyek tagjai között kicsik és nagyok, józanok és ittasak egyaránt voltak. A csoport részeként utazni kívánó házaspár férfi és nőtagja családi kedvezmény igénybevételével kívánt volna utazni, melyhez a sofőr kérte az arra jogosító igazolásokat.

Azt nem tudtak felmutatni, de kifejtették, hogy mivel ők úgymond sokan vannak a gyerekekkel ezért nekik jár a kedvezmény a szükséges papírok megléte nélkül is. Mivel a sofőr a házaspár kérését nem teljesítette, ezért ők egyre hangosabbá és fenyegetőzővé váltak.

Az elfajulni látszó szituációba még idejében közbelépett a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrsének munkából hazautazó, szolgálaton kívüli nyomozója. A rendőr szolgálatba helyezve magát határozott fellépéssel közölte, hogy addig senki nem megy sehová, amíg a helyszínre nem érkeznek az általa időközben riasztott járőr kollégái. A rendőri erősítés megérkezéséig a nyomozó biztosította a buszt és az azon közlekedők biztonságát és feltartóztatta az intézkedés alá vont személyeket.

Pár perc múlva a segítségül hívott rendőr-járőrök a renitenseket előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, a buszon jelenlévő és nyugodt közlekedést igénylő utasok legnagyobb megelégedésére. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a rendbontókkal szemben eljárást indított.

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek