2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Harsányban eltünnek a kátyúk is

„Újabb hatalmas mérföldkőhöz értünk községünk fejlesztése, modernizációja során. Nemrég kaptam a hivatalos megerősítést egy olyan beruházásról, melyre mindannyian nagyon régóta várunk és vágytunk. Ez nem más, mint a 2515 számú, út, a fő utca a felújítása. Közel 4 kilométernyi szakasz kap új burkolatot a Kisgyőri elágazástól Harsány végéig. – számolt be az örömteli hírről Harsány polgármestere.

A beruházás értéke 262 millió forint. Régóta dolgozunk ennek a mindannyiunk számára kiemelten fontos kérdésnek a megoldásán, hiszen nap, mint nap találkozhatunk a fokozottan balesetveszélyes szakaszokkal, a rengeteg kátyúval, vízátfolyással, a széttöredezett, tönkrement burkolattal. Örömmel vettük a kátyúzásokat, a padkarendezést és közben dolgoztunk probléma megnyugtató, hosszú távú kezelésén. Számos hivatalos levelet írtunk, megbeszéléseket, helyszíni szemléket kezdeményeztünk és kértük országgyűlési képviselőnk támogatását, közbenjárását. Nagyon örülünk a sikernek, hiszen ezzel egy újabb óriási lépést tettünk azon az úton, melynek évek óta egy szép, élhető, emberközeli, modern és fejlődő Harsány létrehozása a célja.

A napokban vettük lajstromba, hogy a működési és fejlesztési forrásokat tekintve több mint 1.3 milliárd forintnyi támogatást kapott községünk. A mögöttünk hagyott időszakban számtalan fejlesztést hajtottunk végre településünkön. Külsőleg, belsőleg, energetikailag megújult, bővült az iskola, az óvoda, a polgármesteri hivatal, az orvosi rendelő, a könyvtár és a teleház. Új buszmegállókat, utcabútorokat, sópincét, sportöltözőt, műfüves világítással ellátott labdarúgópályát, sportöltözőt, termelői piacot, Turul szoborral díszített főteret, közösségi házat, hoztunk, hozunk létre. A sertéstelep kialakításával, illetve jelentős gépbeszerzésekkel megteremtettük a községi önellátás alapjait és már nekünk is lesz falubuszunk. De ez persze nem azt jelenti, hogy minden kész és nyugodtan hátradőlhetünk. Néhány dolog, ami előttünk áll: a konyhánk felújítására már benyújtottuk a pályázatot, és bár Harsány úthálózatának infrastruktúrája sokat fejlődött, van még tennivalónk ezen a téren is. A Start munkaprogram keretében tovább javítjuk a járda- és csapadékvíz elvezető hálózatunkat is. A római katolikus templomunk is komoly felújítást igényel, már dolgozunk a projekten.
Az elmúlt években hatalmas munkát kellet rövid idő alatt elvégezni, mely közben előfordulhat, hogy valaki úgy érzi ügyét nem kellő figyelemmel, megfelelő időben kezeltük. Ezért elnézést kérünk, nem volt szándékos. Úgy érzem az itt lakóktól kapott feladatunk egyik jelentős szakaszának végéhez értünk. Az elmúlt 3 és fél évben behoztuk lemaradásunkat és a nagymértékű, látványos fejlesztésekkel igyekszünk megfelelni a kor egyik legnagyobb kihívásainak, hogy egy olyan községet alakítsunk ki, ahol jó élni, otthont létrehozni, családot alapítani, gyermeket nevelni. Tovább kell dolgoznunk, összefogva több környező településsel, kiemelten Miskolccal, hogy munkahelyek jöjjenek létre, melyek a fejlett községi infrastruktúrával párosítva megteremti a fiatalok helyben-maradásának, Harsány létszámbeli gyarapodásának feltételeit.”- mondta Szabó Gergely Harsány polgármestere.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…