2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Átbeszélték az idei szezont

A TVK-Mali Triatlon Klub –  a versenyeztetés mellett – több, mint két évtizede jelentős részt vállal helyi, hazai és nemzetközi jellegű események megszervezéséből, lebonyolításából. Nem lesz ez másként 2014-ben sem.

A jól összeszokott, a rutinosabb és fiatal tagokat kiválóan ötvöző rendezői csapat február 21-én tartotta meg szokásos szezonindító összejövetelét a Sportcentrum súlyemelőtermében.  Lehmann Tibor elnök először egy kisfilmet ajánlott a jelenlevők figyelmébe, mellyel a tavaly augusztusban elhunyt dr. Márkus Gáborra, a tiszaújvárosi triatlon megteremtőjére, a TVK-Mali TK elévülhetetlen érdemeket szerző örökös tiszteletbeli elnökére emlékeztek.
Ezt követően Márkus Balázs mutatta be a testvérével, Márkus Gergellyel és Lehmann Tiborral közösen összeállított programterv részleteit. Ebből kiderült, hogy idén is folytatódik a Jabil 3próba elnevezésű szabadidősport sorozat. A nyitányt a május 4-én rendezendő kerékpáros próba jelenti, ahol a Tisza-gáton kijelölt pályán 15 és 45 km vár majd a résztvevőkre. Az úszópróba időpontja június 15-e, amikor is 400 és 1000 méter teljesítése a cél. A futásra (3,5 km és 14 km) hagyományosan a Jabil 1/3 Maraton keretében, augusztus 8-án kerül sor.  Ezúttal is érdemes lesz gyűjtögetni a pontokat, hiszen a próbánként kiosztott egyedi ajándékok mellett a fődíj nem más, mint két darab, négynapos utazás Európa egyik legnagyobb futóversenyére, a Berlin Maratonra.
A XXIII. Tisza Triatlon május 24-25-én várja a sportág teljes hazai mezőnyét. A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő területén az első napon a klubcsapat országos bajnokság, míg a második napon a gyermek, serdülő és ifjúsági ranglista verseny, a sprint távú kiemelt Amatőr-kupa és a paratriatlon országos bajnokság szerepel a programban.
A 16. TVK Triatlon Nagyhét, melynek csúcspontja a 18. TVK ITU Triatlon Világkupa, augusztus 2-10. között várja a sport és a kultúra kedvelőit. 
A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatójaként dogozó Márkus Gergelytől megtudhattuk, hogy a tiszaújvárosi világkupa már a 2016-os Rió de Janeiro-i olimpia kvalifikációs versenye, így ezúttal még a megszokottnál is hatalmasabb mezőnyökre számíthatunk. Szintén rendkívül nagy az érdeklődés az ETU Triatlon Junior Európa-kupa iránt, mely – a vk-val együtt – ebben az évben is kétnapos lesz, selejtezőkből és döntőből áll majd.
Egy biztos, 2014-ben is érdemes lesz Tiszaújvárosba látogatniuk a triatlonosoknak, sportbarátoknak, szurkolóknak és a kikapcsolódni vágyóknak!

Fotó:A hallgatóság, avagy a rutinosabb és fiatalabb rendezők egysége. 

Fotó:Lehmann Tibor (jobbról), Márkus Balázs és Márkus Gergely együtt irányítják az előkészületeket és a versenyek, események megvalósítását.
(Fotó: Nagy Alpár)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…