2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Az iskola könyvtárát fejlesztették a Berzében!

2014. február 28-án befejeződik a Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakiskola könyvtári infrastruktúra fejlesztését támogató projektje, melyhez a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 5 500 000 Ft uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében.
A projekt célja a képzés, tanulás színvonalának javítása az intézményben, melyet a könyvtár informatikai struktúrájának korszerűsítésével és a hatékony kommunikáció megteremtésével érnek el. A program keretében megteremtették a modern kölcsönzési rendszer alapjait, mely által mind a pedagógusok, mind pedig a diákok számára egyszerűsödik a könyvtári rendszer használata. Ugyancsak a projekt keretében megtörtént a könyvtárhelyiség elavult világításának a korszerűsítése is. A támogatásból hardver (munkaállomások, multi funkciós nyomtató) és szoftver eszközöket (könyvtári szoftver, képernyőolvasó szoftver) szereztek be és helyeztek üzembe.

A fejlesztés segítségével az iskola tanulói számára is elérhetővé válnak azok az eszközök, melyek használatának elsajátításával meg tudnak felelni jelen kor kihívásainak, és a jövő feladatainak.
A projekttel megvalósult a kulturális szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés, mely rövid és hosszútávon szolgálja a diákok életminőségének javulását.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…