2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Újabb fejlesztések kezdődnek – 5,5 milliárdért – Miskolc belvárosában

Újabb fejlesztések kezdődnek - 5,5 milliárdért - Miskolc belvárosábanMiskolc az elmúlt években a Regionális Operatív Program keretében elkezdhette belvárosának rehabilitációját. Az 1,6 milliárd forintos projektből elkészült többek között a Szinva-terasz, ma már sétálóutcaként funkcionál a Déryné utca, illetve a fiatalok kedvelt találkozóhelye lett például a felújított Hősök tere.

Az Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program keretében Miskolc újabb EU-s forrásokat nyert belvárosának fejlesztésére. A sikeres pályázatnak köszönhetően a következő 2 évben az önkormányzat és konzorciumi partnerei (MIK Zrt. Régiópark Miskolc Kft., Belvárosi Református Egyházközség, Avasi Református Egyházközség, Szimbiózis Alapítvány) 5,5 milliárd forintot fordíthat Miskolc „szívének” felújítására. Ebből az önkormányzat és partnerei által biztosított önrész, 1,4 milliárd forint, az Európai Uniós forrás mértéke 4,1 milliárd forint. Az erről szóló támogatási szerződést szerdán írták alá a miskolci városháza dísztermében.

Az ünnepi eseményen részt vett Mosonyi Balázs a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága főigazgatója, Káli Sándor Miskolc polgármestere, Francsics László az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója, Simon Gábor országgyűlési képviselő, belvárosi biztos, valamint Dukai Zoltán a projektet koordináló Miskolci Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója.

A támogatási szerződés aláírása előtt Káli Sándor polgármester elmondta: egy újabb nagy lépés előtt áll Miskolc, és reményei szerint az 5,5 milliárd forintos „város szíve” program megvalósulásával – a tudatos városfejlesztési politikának köszönhetően – egy igazi XXI. századi város lesz az Észak-magyarországi Régió központja.

Az Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program (ÉMOP- 3.1.2/C-2009-0001)„Belváros rehabilitációja” című projekt fő elemei:

Széchenyi utcán gazdasági célú helyiségek kialakítása (üzletek, irodák)
Szent István téren mélygarázs építése, valamint a térfelület kialakítása
Erzsébet tér rekonstrukciója
Sétány kialakítása az Uitz-Kálvin utcán a Csengey saroktól a Papszer utcáig
Malomszög utca kiszélesítése (2*2 sáv) és Szinva-híd építése
Zöldterületek rehabilitációja
Belvárosban és a történelmi Avason térfigyelő rendszer kiépítése és az ehhez szükséges fogadóhelyiség létesítése
Avasi református templom és temető kerítésének kialakítása
Kossuth u-i református templom, rekonstrukciója
Városháza épületegyüttesének komplex rekonstrukciója

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek