2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

„kevés gonddal, sok örömmel”

"kevés gonddal, sok örömmel"Október 1. az Idősek Világnapja, október hava pedig az idősek hónapja. Ennek jegyében megyeszerte számos kulturális és szabadidős rendezvény került megrendezésre az időskorúak számára.

Hagyomány, hogy a megyei rendezvények záróeseményeként október végén a Megyeháza Dísztermében kerül megrendezésre az Idősek Világnapja Gála. Az ideit október 28-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, a Megyei Idősügyi Tanács és a Nyugdíjasok Megyei Képviselete közös szervezésében, mintegy 200 nyugdíjas érdeklődése mellett tartották meg.

A rendezvényt Dr. Ódor Ferenc beszéde nyitotta, aki felhívta a figyelmet arra: a számítások szerint 2025-ben már a 70 éven felüliek lesznek többen, mint a 19 éven aluliak, 30-40 év múlva minden második ember az idősek társadalmába tartozik majd Magyarországon. – Ettől nem kell megijedni, hanem megfelelő ellátórendszerrel, a kormányzat által kidolgozott programokkal, és azok végrehajtásával kell eljutni oda, hogy kevés gondjuk és sok örömük legyen az időskorúaknak a nyugdíjasévekben. Erre már most igyekeznek, lehetőségük határait is gyakran átlépve segítséget nyújtani az önkormányzatok, köztük a Megyei Önkormányzat is. Mindezt örömmel tesszük – mondta a megyei közgyűlés elnöke – hiszen előbb-utóbb mi is az Önök népes csoportjához tartozunk majd.

A rendezvényen részt vett Dr. Molnár Lajos, a Nyugdíjasok Országos Képviselete egészségügyi bizottságának elnöke is, aki köszöntőjében hangsúlyozta: ma Magyarországon úgy tekintenek a nyugdíjasokra, mint akik plusz kiadást jelentenek a társadalomnak, pedig ez nem így van. A nyugdíjasok nem egy eltartott réteg, hanem ők megdolgoztak azért, hogy nyugdíjuk legyen. – De mindez csak abban a társadalomban működhet, ahol nem tekintik az időseket feleslegesnek, ahol mindennek az alapját a család adja – tette hozzá Molnár Lajos.
A rendezvényen fellépett többek között a Mezőnagymihályi Asszonykórus, a Sajóivánkai Nyitnikék Népdalkör, és még számtalan nyugdíjas klub előadója szórakoztatta a jelenlévőket.

A közönség soraiban foglalt helyett dr. Mokrai Mihály, miskolci alpolgármester is, aki nemrég vehette át dr. Herczog László szociális és munkaügyi minisztertől a Miskolci Idősügyi Tanácsnak adott Miniszteri elismerést, a helyi Idősügyi Tanács elnökeként.

"kevés gonddal, sok örömmel""kevés gonddal, sok örömmel"

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek