2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Összefogás a Mária Rádió Cegléd indulásáért

A magyarországi Mária Rádió újabb frekvenciát nyert Cegléden, melynek 2014. március 6-ig kell megszólalnia az FM 88.3-as frekvencián. Mivel a Mária Rádió Cegléd elindításához újabb beruházások szükségesek, ezért a rádió január elején adománygyűjtő tematikus napokat tartott Mariathon néven. A rádió hallgatói eddig nem tapasztalt összefogást tanúsítottak, két nap leforgása alatt több mint 350 településről ugyanis 1157 ember hívta a Mariathon adományvonalat, melyre 6 millió 732 ezer 465 Ft értékű felajánlás érkezett, mely majdnem teljes mértékben fedezi a stúdió kialakításának és az adó telepítésének költségeit.

Számos olyan településről is érkezett felajánlás, ahol a Mária Rádió csak interneten hallható, így többen jelentkeztek külföldről, Dániából és Svédországból. A legfiatalabb adományozó, egy Komáromban élő kilenc éves kislány a zsebpénzét ajánlotta fel a Mária Rádió Cegléd indulása érdekében. Több hallgató személyesen fáradt be a Mária Rádió budapesti szerkesztőségébe, hogy tanúságot tegyen arról, mit jelent életében a Mária Rádió, és miért szeretné ennek örömét megosztani a ceglédi közösséggel is. A támogatók közé tartozik Pitti Katalin előadóművész, aki nemcsak pénzbeli támogatással, hanem jótékonysági koncert felajánlásával is segíti a Mária Rádió Cegléd indulását. Pitti Katalin jótékonysági koncertjére március 9-én este 18 órakor kerül sor a ceglédi katolikus templomban.

A Mariathon adománykérő tematikus napokon a Mária Rádió műsoraiban bemutatásra került Cegléd városa. Földi László, a város polgármestere az élő adás vendégeként személyesen volt jelen a stúdióban, kifejezve örömét és meglepetését a hallgatók összefogásán. Földi László kifejtette, mindenben segíteni fogja a rádió indulását, hiszen Cegléd városa nyitott a rádió által sugárzott értékek befogadására. Ő maga 50 ezer Ft-tal járult hozzá a Mária Rádió Cegléd indulásához, melyet a rádió titkárságán még aznap délután befizetett. Bokros Levente kanonok, Cegléd plébánosa több esetben kifejezte, hogy hivatása során még soha nem tapasztalt ekkora összefogást, és a ceglédi közösség meg van rendülve attól, hogy az ország ennyire fontosnak tartja őket. Szabó Tamás, a Mária Rádió elnöke elmondta, hogy a rádió hallgatóinak rendszeres összef ogása egy jó ügy érdekében teljesen egyedülálló a mai társadalomban. A Mária Rádió egy éven belül már három Mariathon adománygyűjtést tartott. Az első gyűjtés a Mária Rádió világcsaládjában induló új rádiókat támogatta, a második a délvidéki Mária Rádió magyar nyelvű szekcióját. Dúl Géza atya, a rádió műsorigazgatója köszönetét fejezte ki a rádió hallgatóinak, amiért ekkora áldozatot hoztak a Mária Rádió terjedése érdekében.

A Mária Rádió Cegléd naponta helyi 4 órás műsort fog sugározni, 20 órában a budapesti rádió adását veszik majd át. A műsorokat a Mária Rádió karizmájának megfelelően önkéntesek gyártják majd az ökumené szellemében, bevonva a helyi református és evangélikus közösséget is. Az első konkrét munkaértekezletre január 27-én Cegléden kerül majd sor a 15 órakor a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskolában. Ezt követően 16 óra 30 perctől a ceglédi Kossuth Lajos Művelődési Központban kerekasztal beszélgetésre kerül sor a Mária Rádió stábtagjaival.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek