2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Sikeres volt az állatvédelmi petárdakommandó

Az Orpheus Állatvédő Egyesület Szegeden december 31 déltől – január 1 délig kiemelt állatvédelmi ügyeletet tartott. Nyulas Attila, az egyesület állatmentője a rizikós időszakban harmincnál több hívást kapott utcán kóborló állatok bejelentése kapcsán vagy elveszett állataikat riadtan kereső gazdiktól.

Egy kutya riadt menekülés közben autó kerekei alatt végezte, az utcáról megmentett tíz kutya felében nem nem volt azonosító chip. Riadt állatok által elszenvedett sérülés is történt, egy németjuhász kutya harapott embert. Egy budapesti turista család Szegedre érkezése után vesztette el kis kedvencét, aki szerencsésen visszakerült eredeti gazdájához. Állataikat kereső állattartók és az állatokat közterületen megtaláló lakosság a www.ebrendeszet.hu oldalon érheti el a segítséget nyújtó állatvédőket.

A kép webcíme: www.ebrendeszet.hu/kutyusok/1645_2.jpg

(pezsgőző utcabálon is találtak kóbor kutyát Szegeden, melyet az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentői helyeztek biztonságba)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…