2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Zárul a városközpont beruházás

2013 utolsó napján hivatalosan lezárul a „Kazincbarcika Városközpont akcióterület funkcióbővítő rehabilitációja” elnevezésű, Európai Uniós támogatással megvalósuló beruházás. A projekt keretében számos közterület-fejlesztési, közösségi és városmarketing program valósult meg; az utolsó ilyenre december 20-21-én kerül sor a megújult belváros szívében.

A város életében mérföldkőnek számító beruházás átfogó célja a városközpont infrastrukturális és társadalmi megújítása. Mindez egy modern város képének átformálásával, a lakosság kötődését erősítő kereskedelmi-szolgáltató városközpont megteremtésével, az épített környezet és a szolgáltatói szektor fejlesztésével; illetve a városközpontban élők közösségi aktivitásának növelésével valósul meg.
A beruházásra több mint 830 millió forint támogatást nyert az önkormányzat az Európai Uniótól.
Az építő jellegű beruházási elemek mellett fontos szerep jutott közösségformálásra, a közterületek megújítására, képzésre, munkahelyteremtésre, a helyi identitás és a környezettudatosság erősítésére. Ezeket az úgynevezett soft elemeket a Barcika Park Nonprofit Kft. illetve a Barcika Art Kft. szervezte és koordinálta a beruházáshoz kötődően.
Az év utolsó hónapjában még néhány akció hátra van: december 20-án a Fiatal Belváros programsorozat újabb eseménye lesz, melyen a folyamatosan fejlődő és bővülő városismereti kiállítást is láthatják az érdeklődők. 21-én kerül sor a projekt zárórendezvényére és a városmarketing akció keretében egy időkapszula leleplezésére, mellyel 2054-be üzenhetnek a város lakói.
Mindkét eseményhez kötődően, a város és a térség új arculatának megfelelően színes szórakoztató programok is lesznek: helyi és környékbeli művészek mellett a legnevesebb sztárvendég Tóth Gabi lesz. Emellett jégszobrászat, szabadtéri filmvetítés és egyéb meglepetések várják az érdeklődőket.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek