2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Egységes nyomtatványkitöltő program a közigazgatásban

Egységes nyomtatványkitöltő program a közigazgatásbanNapjainkban az államigazgatási szervekhez –ügyfélkapus regisztrációt követően– egyre több nyomtatvány már elektronikusan is benyújtható.

2009. október l-jétől a különböző hivatalok felé benyújtandó nyomtatványok egységes nyomtatványkitöltő programmal tölthetők ki. Ezáltal az otthonról történő ügyintézés kényelmesebbé, komfortosabbá vált.

 

A nyomtatványok kitöltése és ellenőrzése az egységesített Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) keretprogram segítségével történik, amely az APEH által eddig alkalmazott AbevJava keretprogram továbbfejlesztett változata. A program az APEH honlapjáról tölthető le és valamennyi operációs rendszeren használható. Az egységesítésnek köszönhetően a program mind az APEH, mind a közigazgatás más szervezeteinek a nyomtatványait is képes kezelni.

Fontos kiemelni, hogy a névváltozás az adóhivatal által készített nyomtatványkitöltő programok használatában nem okoz változást.

Az új keretprogrammal kapcsolatos információk és technikai változások az APEH honlapján (www.apeh.hu) folyamatosan nyomon követhetőek a „Letöltések/Nyomtatványkitöltő programok/” menüpont „Információk az ÁNYK-AbevJava kitöltőhöz” elnevezésű link alatt, illetőleg tájékoztatást kaphatnak a Kormányzati Portálon is (www.mo.hu).

 

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…