2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Tapolca Miskolc része marad

Tapolca Miskolc része marad„Kidurrant a miskolctapolcai lufi…

… meghiúsult egyesek ingatlanos ügyeskedése.” Ezzel a gondolattal kezdte Káli Sándor polgármester azt a sajtótájékoztatót, amelyen ismertették a Fővárosi Bíróság döntését, amelyet a leválás ügyében hozott.

Majd így folytatta:– Talán a miskolciak nevében is mondhatom, megnyugtató az a döntés, amelyet a bíróság hozott, ezzel végleg gátat szabva az öncélú, jogszerűtlen tevékenységnek, amellyel beláthatatlan károkat okoztak volna a városnak és a városrésznek. A város vezetése mindvégig bízott a folyamat pozitív lecsengésében, és a rosszindulatú pletykákkal ellentétben nem terveztük a városrészre szánt fejlesztési pénzek elvonását.

Tapolca Miskolc része maradMihalecz Péter jegyző elmondta, hogy annak idején is jelezte a szabálytalanságokat, amit a leválást előkészítők elkövettek, de a törvényességi aggályok ellenére meg kellett tartani az egyébként hárommillió forintba került referendumot, nem volt mód az elhalasztására. A sok szabálytalanságból csak még egy dolgot említett érdekességképpen: A helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi törvény értelmében: „Eltérő megállapodás hiányában a település külterületét a belterületi népességgel arányosan kell megosztani” A lakosságot tekintve maximálisan 321 hektár külterületre tarthatott volna igényt a település, ezzel szemben a bizottság 2499 hektárt határolt le, ami nyolcszorosa a megengedettnek.
A Fővárosi Bíróság döntése ellen egyébként fellebbezésnek nincs helye; és a vonatkozó törvény alapján legkorábban 2011-ben lehetséges újabb népszavazás, ám az esetleges leválásról csak a következő önkormányzati választások évében, azaz 2014-ben születhet döntés.

Azt már a sajtótájékoztató után kérdeztük a polgármestertől, hogy most hogyan tovább? Kérdésünkre elmondta: van a városnak egy Integrált Városfejlesztési Stratégiája /IVS/ amelyben a településrész további fejlesztésére van válasz, annak mentén kell haladni, a források függvényében. Ezen felül persze folyik a befektetőkkel való tárgyalás és a Turisztikai Kft. által meghirdetett fejlesztések továbbgondolása.

–obe-

Tapolca Miskolc része marad Tapolca Miskolc része marad

Tapolca Miskolc része marad

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…