2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

NYELVEK EURÓPAI NAPJA MISKOLCON

NYELVEK EURÓPAI NAPJA MISKOLCON2009. október 6-8.

A Nyelvek Európai Napja alkalmából a Europe Direct miskolci irodája (ÉRÁK) háromnapos rendezvénysorozattal köszöntötte mindazokat, akik érdeklődnek a nyelvtanulás iránt. A megrendezésre kerülő eseményekkel a nyelvi sokszínűség fontosságára hívták fel a figyelmet.


Ízelítő a programokból:

Október 6. kedd
– A londoni buszokhoz hasonló, piros emeletes busz járta végig a várost, az Egyetemtől a belvároson át, megállva az iskoláknál. A London buszon tájékoztató anyagokat, Európai Uniós kiadványokat osztogattak az érdeklődőknek a Europe Direct iroda munkatársai, a vállalkozó kedvűek zenés nyelvi játékban is részt vehettek.
– Délután 13 órától a Tempus Közalapítvány tartott előadást az uniós pályázati lehetőségekről az érdeklődőknek a Leonardo és Comenius programokról az ÉRÁK konferenciatermében (Miskolc, Erenyő u.1.)

Október 7. szerda – Helyszín: Miskolci Egyetem:

– A Miskolci Egyetemen a nyelvvizsgákkal kapcsolatos hasznos információkat kaphattak az érdeklődők. Előadások hangzottak el különböző nyelvvizsgatípusokról, bemutatták az egyetemen elérhető nyelvvizsgákat.
– Előadás hangzott el a jelnyelvről, jelenlegi elfogadottságáról
– A francia nyelv szépségeiről az Alliance Francaise képviselője beszélt
– A nap fénypontjaként a Dumaszínház művésze, Bellus István humorista lépett fel, „Miért nem kaptam meg? Avagy nincs diploma nyelvvizsga nélkül” című előadásával.

Október 8. csütörtök – Helyszín: ÉRÁK Konferenciaterem – Miskolc Erenyő u. 1.

Jancsi Beáta, az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatósága Többnyelvűségért Felelős Osztályának tisztviselőjeként az európai kis nyelvek témájában tartott nagyon színes előadást
– Az ECL nyelvvizsga sajátosságai, az ÉRÁK vizsgaközponti tevékenysége
– Nyilvános ECL szóbeli vizsga bemutatása – a nyelvvizsga előtt állók figyelemmel kísérhették, hogy zajlik a vizsgáztatás, milyen szempontok alapján történik az értékelés.
– Uniós önkéntes programok bemutatása
– Tankönyvbemutató az Oxford University Press előadásában, nyelvi tesztek, meglepetés ajándék

NYELVEK EURÓPAI NAPJA MISKOLCON NYELVEK EURÓPAI NAPJA MISKOLCON

 NYELVEK EURÓPAI NAPJA MISKOLCON NYELVEK EURÓPAI NAPJA MISKOLCON

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…