2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Farkas-gyilkosság

Állampolgári bejelentést követően a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) természetvédelmi őrszolgálata egy fiatal hím szürke farkas tetemére bukkant a Bükkben.

Az állatot golyós fegyverrel lelőtték. A szürke farkas hazánkban fokozottan védett állat, nem vadászható faj, pénzben kifejezett értéke 250.000,- forint. A Bükki Nemzeti Parkban jól dokumentáltan 2010 óta van jelen a szürke farkas egy kis létszámú populációja, melynek fennmaradását a meggyilkolt hím hiánya komolyan veszélyeztetheti.

Az ügyben természetkárosítás bűncselekménye, orvvadászat, valamint állatkínzás bűntette miatt a BNPI feljelentést tett. A bűntettben a Heves Megyei Rendőrkapitányság nagy erőkkel nyomoz, a tettes mielőbbi kézre kerítése érdekében pedig a BNPI egy természetvédelmi őre nyomravezetői díjként egy havi fizetését fölajánlotta. Kérjük, akinek információja van az esettel kapcsolatban, keresse Igazgatóságunkat (a titkarsag@bnpi.hu címen, illetve a 30/861-3808 telefonszámon) vagy a rendőrséget (a 107-es telefonszámon).


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…