2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Miskolctapolcán lesz jövőre az EFOTT

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját 2014. július 15. és 20. között rendezik.

Harminc év után jövőre újra Miskolctapolcán rendezik az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT). Jövőre július 15. és 20. között a miskolci Egyetemváros és környéke ad otthont a találkozónak.

Nyolc zenei színpad, tizenhat hektáros terület, tíz kilométer kábel, három kilométer kerítés és egy nagyjából ezerkétszáz fős stáb, ez a 2014-es EFOTT számokban – közölték a szervezők szerdán.

Az EFOTT minden évben más helyszínre vándorol, évről évre új területi adottságokhoz igazítva kell felépíteni a fesztivált. Az idei helyszínről internetes szavazással döntöttek. 1984-ben már rendeztek EFOTT-ot Miskolctapolcán.

Több mint 22 ezer szavazat érkezett, a két legjobb pályázat közül végül Miskolctapolca lett a befutó. Célunk bebizonyítani, hogy ez a régió rengeteg értékkel bír, és igazán színes kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A fesztiválhelyszín közelében található például a miskolctapolcai Barlangfürdő és egy hangulatos csónakázó tó is – mondta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

A pályázatok elbírálásakor fontos szempont volt, hogy a helyszín könnyen megközelíthető, jó infrastruktúrával rendelkező legyen. Azt is figyelembe vették, hogy elegendő épített szálláshely legyen és a fesztiválozók a régióban turisztikai programokkal is találkozzanak.

Idén Zánkán, tavaly Velencén tartották az EFOTT-ot, Magyarország legnagyobb hallgatói buliját, amelyet 1976 óta rendeznek meg. Az első a Pécs melletti Abaligeten volt, az elmúlt években Debrecenben, Dunaújvárosban, Baján, Orfűn és Szolnokon is volt EFOTT, rendszeresen mintegy 70 ezres látogatószámmal.

Fotó: Ma még ilyen a tapolcai strand

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…