2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Gépi síkosság-mentesítési és hóeltakarítási munkák

Hóügyelet, kézi síkosságmentesítés

A téli időszakban ismét a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. saját állományú létszámmal hóügyeleti diszpécserszolgálatot működtet 2013. november 15. – 2014. március 15. között, hóügyelet vezetővel és 6 ügyeleti diszpécserrel. Rendkívüli időjárási viszonyok esetén, mint ahogy idén a március 15-ei hétvégén, a fenti időszakon túl is működhet a hóügyelet.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának kezelésében lévő közúthálózat téli gépi síkosságmentesítési és hóeltakarítási munkáit, a szóróanyag beszerzését, a szóróanyag folyamatos biztosítását pedig az AVE Miskolc Kft. végzi.

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően az AVE Miskolc által biztosított szórógépek, rakodógépek rendelkezésre állását, a házi készenlétbe, telephelyi ügyeletbe rendelt gépek, gépkezelők számát a hóügyelet diszpécserszolgálata határozza meg az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott előrejelzések alapján.
A feladat végrehajtását az ügyeletben rendelkezésre tartott autónak az elrendeléstől számított 1 órán belül, a házi készenlétben lévő autóknak 2 órán belül el kell kezdeni.
Az AVE Miskolc Kft. vállalta, hogy a gépi síkosságmentesítéshez használt szóróanyagot folyamatosan biztosítja, fedett helyen tárolja.

A kézi síkosságmenetesítés irányítása a Városgazda feladata, melyet kisgépekkel és közmunkaprogram keretében foglalkoztatott munkatársakkal lát el. A szükséges létszám vezénylését az Országos Meteorológiai Szolgálattal kötött szerződés szerinti előrejelzések alapján határozzák meg.
A hóügyelet megkezdésével (november 15-ével) egy időben történik a szóróedények kihelyezése a közintézmények közelébe, a belvárosban, járdák, buszmegállók környékére. A kihelyezés folyamatosan történik, hamarosan minden forgalmasabb helyre jut a tárolóedényből.

Ezeket többféle, síktalanításra alkalmas szóróanyaggal folyamatosan tölti fel a Városgazda. A környezetvédelmi előírásoknak megfelelően homok – Lillafüred, Tapolca, Belváros–, villamosmegállókban –, zeolit, egyébként só és homok keveréke kerül a tárolókba.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…